- Berichten
- 12.056
St. Louis heeft net als een hoop andere steden in de VS een eigen BBQ Style en ??n van de dingen die ze daar hebben die je eigenlijk nergens anders in de VS ziet zijn Pork Steaks. Laat dat nou gewoon schouderkarbonade zijn 
Dus vandaag hun methode op onze schouderkarbonades losgelaten en ik moet zeggen dit is meteen een instant klassieker! Heb er ook nog Kurre's pompoen bijgemaakt. Die heb ik nog wat aangepast met een beetje maple syrup, dat past prima bij pompoen. Als met al een heerlijke maaltijd voor deze koudere dagen!
4 stuks schouderkarbonade uit de aanbieding van de Appie.
Insmeren met een dun laagje goedkope mosterd.
BBQ Rub eroverheen.
Even bruinen aan beide kanten boven hoog vuur.
In een bak met half BBQ Saus en half bier, ik heb bokbier gebruikt, traditioneel is budweiser. De BBQ Saus was een mix van restjes, eigengemaakt, SBR Raspberry Chipotle en de standaard SBR. De karbo's moeten net onder staan. Dan folie over de bak en 1,5-2 uur laten garen in de BBQ op zo'n 160?C.
De pompoen in zijn bakje.
En het eindresultaat.
Ik heb de steaks na een uurtje even omgedraaid en tegen het einde als ze bijna uit elkaar vallen nog even boven hoog voor gedaan voor een beetje extra kleur.

Dus vandaag hun methode op onze schouderkarbonades losgelaten en ik moet zeggen dit is meteen een instant klassieker! Heb er ook nog Kurre's pompoen bijgemaakt. Die heb ik nog wat aangepast met een beetje maple syrup, dat past prima bij pompoen. Als met al een heerlijke maaltijd voor deze koudere dagen!
4 stuks schouderkarbonade uit de aanbieding van de Appie.

Insmeren met een dun laagje goedkope mosterd.

BBQ Rub eroverheen.

Even bruinen aan beide kanten boven hoog vuur.

In een bak met half BBQ Saus en half bier, ik heb bokbier gebruikt, traditioneel is budweiser. De BBQ Saus was een mix van restjes, eigengemaakt, SBR Raspberry Chipotle en de standaard SBR. De karbo's moeten net onder staan. Dan folie over de bak en 1,5-2 uur laten garen in de BBQ op zo'n 160?C.

De pompoen in zijn bakje.

En het eindresultaat.

Ik heb de steaks na een uurtje even omgedraaid en tegen het einde als ze bijna uit elkaar vallen nog even boven hoog voor gedaan voor een beetje extra kleur.