- Berichten
- 204
En dit gebracht op geheel eigen wijze.
Als basis het recept van Noskos gebruikt, maar wou geen copy/paste doen van het recept. Het recept wel in grote lijnen gevolgd.
De 'kobbenetten' zaten nog in de kamado en dit moest er dringend uit, is dan ook de eerste sessie van 2024 -uitgezonderd de koude gerookte zalm- en hopelijk het begin van heel wat lekkere gerechten dit jaar. Aan tijd zal het dit jaar niet ontbreken.
Laat ons starten met dit gerecht, als eerste bier, dit was nog niet om mijn keel te smeren maar voor bij de bbq saus. Geen bruin bier omdat ik vreesde voor een te zoete saus dan, daarom deze.
Spiering kotelet genomen omdat deze iets meer vet heeft wat nooit slecht is op een bbq. Deze bewerkt met een rub die ik hier nog staan heb voor varken.
Laten aanbakken op een kleine 200°c.
Na het aanbakken de aluminium schaal met de bbq saus en het bier en daarin de kotelet laten stomen op een 150°, ik heb daar geen aluminium folie opgedaan omdat ik de saus wilde gebruiken bij het gerecht en dit ondertussen licht kon inkoken.
Het mocht natuurlijk iets straffer zijn voor de keel, een saison van Het Nest. Topbiertje.
En na ongeveer anderhalf uur wachten, waar ik ondertussen een mousse van erwten en aardappel roosjes gemaakt had konden we eindelijk aanmeren aan de tafel van de smaak.
Pluspunten:
- Lekker vlees met die saus erop
- Alles huisbereid
Voor verbetering vatbaar:
- Vlees mocht iets dikker zijn, was nu langs de droge kant.
Als basis het recept van Noskos gebruikt, maar wou geen copy/paste doen van het recept. Het recept wel in grote lijnen gevolgd.
De 'kobbenetten' zaten nog in de kamado en dit moest er dringend uit, is dan ook de eerste sessie van 2024 -uitgezonderd de koude gerookte zalm- en hopelijk het begin van heel wat lekkere gerechten dit jaar. Aan tijd zal het dit jaar niet ontbreken.
Laat ons starten met dit gerecht, als eerste bier, dit was nog niet om mijn keel te smeren maar voor bij de bbq saus. Geen bruin bier omdat ik vreesde voor een te zoete saus dan, daarom deze.
Spiering kotelet genomen omdat deze iets meer vet heeft wat nooit slecht is op een bbq. Deze bewerkt met een rub die ik hier nog staan heb voor varken.
Laten aanbakken op een kleine 200°c.
Na het aanbakken de aluminium schaal met de bbq saus en het bier en daarin de kotelet laten stomen op een 150°, ik heb daar geen aluminium folie opgedaan omdat ik de saus wilde gebruiken bij het gerecht en dit ondertussen licht kon inkoken.
Het mocht natuurlijk iets straffer zijn voor de keel, een saison van Het Nest. Topbiertje.
En na ongeveer anderhalf uur wachten, waar ik ondertussen een mousse van erwten en aardappel roosjes gemaakt had konden we eindelijk aanmeren aan de tafel van de smaak.
Pluspunten:
- Lekker vlees met die saus erop
- Alles huisbereid
Voor verbetering vatbaar:
- Vlees mocht iets dikker zijn, was nu langs de droge kant.