- Berichten
- 5.285
Gisteren dan de eerste keer een Saint-Louis-cut klaar gemaakt volgens de 3-2-1 methode.
Was een stuk van 2kg en maar een beetje moeten trimmen.
In de spray zat er Jack Daniels, Appelsap en een beetje citroenzap.
De dry rub was die van Noskos en aflakken ging gebeuren met Memphis Sweet Smokey Sause.
In het begin wel een half uurtje geduurd ik ik de KJ effectief met de rib erop naar de 100° kreeg. Ik had hem eerst leeg tot 130° laten gaan, maar eens ik alles erin stak, zakte het naar 60° en na een half uurtje had ik hem pas op 100°.
Om het half uur sprayen.
Na 3u heb ik ze dan ingepakt met boter en een goeie scheut van de mix uit de sprayfles. Voor mij hoeft de overmatige zoetigheid niet, vermits ik die rubs al genoeg suiker zit. Dus geen agavesiroop en bruine suiker voor mij
Na 2u terug uitgepakt en terug erop met de sonde erin omdat ik ergens gelezen had dat ze best naar 90° kern gaan. Die zat nog maar aan 72° en deed raar. Dus 2de sonde er anders in gestoken en die gaf 74° aan, maar na een uur was het nog maar 75°. Dus ging er vanuit dat dit kwam door de botjes waar ik dan te kort tegen zat of zo. Ik heb de KJ dat laatste uur ook op 120° laten gaan.
Na een half uur zonder folie heb ik hem dan afgelakt waarna hij nog een half uurtje mocht liggen.
Zoals je op de foto's kunt zien, komen de botjes er niet uit. Het vlees zelf was heerlijk, maar er zat wel nog beet aan. Dus zeker geen fall of the bone.
Geen idee waar het precies fout is gegaan, maar het heeft het etentje wel niet verbrod, want voor mij mag er gerust ook wat beet aan zijn.
Maar alle tips zijn wel welkom.
Was een stuk van 2kg en maar een beetje moeten trimmen.
In de spray zat er Jack Daniels, Appelsap en een beetje citroenzap.
De dry rub was die van Noskos en aflakken ging gebeuren met Memphis Sweet Smokey Sause.
In het begin wel een half uurtje geduurd ik ik de KJ effectief met de rib erop naar de 100° kreeg. Ik had hem eerst leeg tot 130° laten gaan, maar eens ik alles erin stak, zakte het naar 60° en na een half uurtje had ik hem pas op 100°.
Om het half uur sprayen.
Na 3u heb ik ze dan ingepakt met boter en een goeie scheut van de mix uit de sprayfles. Voor mij hoeft de overmatige zoetigheid niet, vermits ik die rubs al genoeg suiker zit. Dus geen agavesiroop en bruine suiker voor mij

Na 2u terug uitgepakt en terug erop met de sonde erin omdat ik ergens gelezen had dat ze best naar 90° kern gaan. Die zat nog maar aan 72° en deed raar. Dus 2de sonde er anders in gestoken en die gaf 74° aan, maar na een uur was het nog maar 75°. Dus ging er vanuit dat dit kwam door de botjes waar ik dan te kort tegen zat of zo. Ik heb de KJ dat laatste uur ook op 120° laten gaan.
Na een half uur zonder folie heb ik hem dan afgelakt waarna hij nog een half uurtje mocht liggen.
Zoals je op de foto's kunt zien, komen de botjes er niet uit. Het vlees zelf was heerlijk, maar er zat wel nog beet aan. Dus zeker geen fall of the bone.
Geen idee waar het precies fout is gegaan, maar het heeft het etentje wel niet verbrod, want voor mij mag er gerust ook wat beet aan zijn.
Maar alle tips zijn wel welkom.