BasBQ
Beef en Steak

Spit on Fire, op de schaal van Richter !!

Fred Kans

Sprokkelaar
Berichten
27
Tja, vroeger was alles beter, de lucht, de soep, de tv, en vooral de "service" !!!
Althans dat vond/dacht ik eigenlijk, maar.....

Maar, "maar" betekent dat er een uitzondering, of verhaal is wat deze gedachte ontkracht....

Dus, luister, of beter geschreven, lees het onderstaande (waar gebeurde) verhaal maar.

Een Grizzly Grill Elite Large Kamado bezittend, droomde ik van een leuke uitbreiding op dat apparaat......ik wist al hoe die uitbreiding heette, een Rotisserie, of in begrijpelijker taal, een draaispit !!!

Even op internet mijn zoektocht beginnend, kwam ik er al snel achter dat er door veel "Googlen" nogal veel "gegoocheld" werd met de maatvoering van deze leuke accesoire.
Onduidelijkheid alom.

Binnenmaten die buitenmaten, of juist weer roostermaten waren/werden, of zouden kunnen zijn, large uitvoeringen, want daar zocht ik op, die soms wel 3 inches verschil in diameter bleken te hebben.......HELP ...ik kwam er niet uit !!!

Dus na mijn lange speurtocht op internet, om mijn, met Enquetes ingevulde verdiende spaarcentjes, op verantwoorde wijze een aankoop te doen, ging niet lukken door de twijfel waar ik aan ten prooi viel.

Op 20 minuutjes rijden van mijn huis ligt Lunteren, en daar zit een fijne BBQ shop, genaamd "Vuur en Rook".......dus, ik daar heen, advies vragen, en kijken hoe zo een Rotisserie er uitziet in het "echt"....
Ik had de maten van de Kamado thuis opgemeten, 51 cm binnenmaat, en 57 cm buitenmaat...
In mijn hoofd zaten 3 merken die in aanmerking kwamen....

Mijn Grizzly stond daar niet in de shop, maar ik vond daar een "rode kamado" met exact dezelfde afmeting, dus dat werd het "model" waarop de Rotisserie's gepast gingen worden.

De 1e, van mijn lijstje 18 inch, mooi afgewerkt, aluminium, geen handvat aan de buitenzijde, maar het, en zeker mijn oog, wil ook wat.......te klein !!!!
Hij kon flink heen en weer schuiven over het vilt/gasket, had dus veel speling, en misschien ook nog wel kans op lekken van warme lucht uit mijn Kamado, dus die viel af...
En die fabrikant had maar 1 afmeting in zijn assortiment......

Dan maar de volgende van de 3 kandidaten, een 21 inch, met handvat aan de buitenzijde, en een populair merk, met een letter in de naam die bij scrabble en wordend 10 punten waard is.
Ooooops, uitverkocht.....dus niet kunnen passen.

Geen probleem, er was nog een optie, de "Spit on Fire", ook in 21 inch, de maat die ik waarschijnlijk nodig had, en ook met handvat. En het motortje van de spit "omhoog" gemonteerd, zodat ook de linker zijtafel gemonteerd kan blijven.
Maar.....deze Nederlands fabrikant had ook een 22 inch versie, en beide versies werden naar het "model" versleept, om te "passen"....

Als eerste mocht de 22 Inch erop......wow, die paste geweldig, sluitte mooi aan op het vilt, had weinig ruimte om heen en weer te glijden...
Precies wat ik wilde.....dus de keus was gemaakt, de 21 inch kon in de doos blijven, hoefde niet meer gepast te worden, het moest de 22 inch worden. De keus was gemaakt nu nog kopen en afrekenen......


Maar toen.....zoals gezegd had ik het bedrag bij elkaar gespaard met enquetes invullen, en de uitbetaling van die enquêtes gebeurde via Bol.com vouchers......
Ongeveer 230 Europietermannen stonden te trappelen om van eigenaar te verwisselen.
Maar de 22 inch-versie stond niet te koop via Bol.com bij Vuur en Rook helaas, wel de 21 inch, de meest gangbare....

Dus spijtig genoeg kon ik hem dus niet bestellen bij Vuur en Rook, en was alle moeite en hulp die Vuur en Rook mij geboden had bij het passen en uitleg geven voor niets geweest. Ik vond dat voor de enthousiaste verkoper ook zeer sneu....en heb toen maar om ook hem niet teleur te stellen maar een hakmes bij Vuur en Rook gekocht.

Maar ja, ik had mijn Rotisserie dus niet kunnen bestellen (kopen) bij hen, en ik wilde er wel zo snel mogelijk eentje aanschaffen.

En toen maakte ik de fout om me weer te oriënteren op de maat, en ik dacht nu naar Bol.com surfen, en dan helaas maar bij een ander bestellen voor mijn opgespaarde vouchers....en dan VOORDAT ik bestel, even nog advies vragen aan de verkopende partij over de maat......21 of 22 inch.

Het advies was , "ik adviseer je de 21 inch"
TWIJJFEL bij mij, maar dit advies kwam van de Maker/fabrikant(e) zelf "THE BARBECUE LADY," die de :Spit on Fire " maakt in Barneveld ....dus..dan hoef ik toch niet te twijfelen.

Ik bestelde de 21inch.....donderdagnacht via Bol.com bij "The Barbecue Lady die de Spit on Fire.in Barneveld maken.

Zaterdagmorgen, 09.20, het pakketje ontvangen, vond ik al supersnel.
Zaterdagmiddag rond 12.15 stond ik bij de Poelier, Franse Maiskip te bestellen.
Zaterdagmiddag, rond 13.00 uur Rotisserie op de kamado, Vuur aangemaakt, kip op Spit gestoken, draaien maar met die "hap"
Zaterdag 1600, kip op
Zaterdag 16.30 kamado en Spit schoonmaken/reinigen....

Zag ik bij het schoonmaken toch eigenlijk dat die 21 inch er niet zo mooi op ligt als de 22 inch op dat rode kamadootje in de "paskamer" bij Vuur en Rook in Lunteren.


Zondagnacht via email aan de Barbecue Lady laten weten dat ik, na haar advies opgevolgd te hebben ik toch eigenlijk een beetje ontevreden was met de "pasvorm" van de 21 inch..

Maandagmorgen, het zal rond 09.30 geweest zijn....gaat mijn telefoon....ik nog "enigzins" slaperig neen op......vrolijke stem...hallo, je spreekt met de Barbecue Lady uit Barneveld...

Ehhhh ja ehhh, ik ehhh stamelde ik.
Een telefoontje of bericht had ik niet verwacht op mijn mailtje.

Ik las dat je niet "helemaal tevreden" bent over de Rotisserie sprak ze....

Nou ja, niet tevreden....het product voelt stevig aan, motor loopt geruisloos, maar de maat. Ik heb eigenlijk de verkeerde maat gekozen, afgaande op uw advies zei ik...
Ik claimde niks ofzo in mijn mail of telefoongesprek, maar gaf enkel de situatie aan....

DAT gaan we oplossen zei ze...we ruilen hem gewoon om voor de door jou gewenste 22 inch...!!!!

Ehhhhh, ik heb hem al gebruikt zei ik eerlijk....
Je hebt hem pas sinds zaterdag zei ze, en de aankoop is geen "pakje boter" en de KLANT MOET TEVREDEN EN HAPPY ZIJN, zei ze..
Dus ik stuur je een retouretiket, en we ruilen hem gewoon zonder prblemen om !!!

Wow, ik voelde me eigenlijk een beetje schuldig, en ik bood snel aan dat ik hem wel
zelf kon brengen om hem om ruilen, Barneveld is maar een halfuurtje rijden van mijn huis....dus...

Zo gezegd zo gedaan, en nu ben ik de blije bezitter van een voortreffelijke passende en mooi aansluitende 22 inch Rotisserie van SPIT ON FIRE,

En kan ik het idee laten varen dat vroeger alles beter was. ECHTE SERVICE is nog iets wat wel bestaat in 2024, dankzij de inzet van dit bedrijf, Spit on Fire en de geweldige medewerking en het inlevingsvermogen van The Barbecue Lady. (Eigenares van Spit on Fire)

Een echt topbedrijf, met grandioze service !!

Ik weet niet waar het aan ligt, maar in deze branche van zich lekker rond-etende mannen, en vrouwen gaat men heel gemoedelijk met elkaar om, en klanten worden daar nocht echt als klanten behandeld, perfect.
Ook Vuur en Rook heeft zijn uiterste best gedaan om me in dit gevoel te sterken, ook daar was men geduldig en zeer behulpzaam.


PS....Ik realiseer me dat dit ingezonden berichtje inmiddels bijna de lengte heeft gekregen van een "roman".... maar het is nog winter, dus misschien wel lekker leesvoer voor een lange winteravond bij de open haard.of tijdens het wachten bij een "low en slow" sessie op de BBQ om de tijd te doden.

.2e PS..... de schaal van Richter, zoals genoemd in de titel van dit berichtje heb ik nog niets over gezegd, maar die slaat op het cijfer wat ik voor de service van The Barbecue Lady / Spit on Fire wil geven.....een 11, dat is volgens de schaal van Richter dus heel hoog !!!

3e PS........ ik ben nu klaar...
 
Laatst bewerkt:
Kon je niet slapen Fred😅.
Veel plezier met je spit.
 
Laatst bewerkt:
Wat fijn dat je nu alsnog de juiste rotisserie hebt!
Service is tegenwoordig vaak ver te zoeken maar dat komt door de overvloed aan "winkels", bij de echte specialisten met passie voor hun waar kom je het gelukkig nog tegen zoals je ervaren hebt :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan