- Berichten
- 5.658
Afgelopen week de Spit on fire draaispit voor de Primo Oval XL binnengekregen.
Vandaag de maiden run met de Spiezenset wat kan ik dan beter maken dan de Koreaanse Kipsate van Tante Miho.
De Marinade heb ik de afgelopen keren met Sake gemaakt ipv sherry, dit na een email conversatie met mijn Ome Willem aldaar in Korea.
Tante maakt ze zelf meestal met Sake, eigenlijk logisch want Korea is tussen 1910 en 1945 bezet geweest door Japan en hebben toen veel eetgewoontes van de Japanners overgenomen en vice versa.
Maar goed de kippendijen in stukjes gesneden en gemarineerd voor 1 nacht en op de spiezen geregen. BBQ opgestookt naar 170 graden Celsius en de spiezen 30 minuten laten draaien. Wat opviel is dat het motortje van de Spit on Fire nagenoeg geruisloos is, je hoort hem amper draaien.
De Sate was natuurlijk weer uitmuntend.
Tot nu toe dik tevreden met dit draaispit, draait geruisloos en zonder horten of stoten
recept:
www.bbqgenootschap.nl
Vandaag de maiden run met de Spiezenset wat kan ik dan beter maken dan de Koreaanse Kipsate van Tante Miho.
De Marinade heb ik de afgelopen keren met Sake gemaakt ipv sherry, dit na een email conversatie met mijn Ome Willem aldaar in Korea.
Tante maakt ze zelf meestal met Sake, eigenlijk logisch want Korea is tussen 1910 en 1945 bezet geweest door Japan en hebben toen veel eetgewoontes van de Japanners overgenomen en vice versa.
Maar goed de kippendijen in stukjes gesneden en gemarineerd voor 1 nacht en op de spiezen geregen. BBQ opgestookt naar 170 graden Celsius en de spiezen 30 minuten laten draaien. Wat opviel is dat het motortje van de Spit on Fire nagenoeg geruisloos is, je hoort hem amper draaien.
De Sate was natuurlijk weer uitmuntend.
Tot nu toe dik tevreden met dit draaispit, draait geruisloos en zonder horten of stoten
recept:
Kip: Koreaanse kipsate van tante Miho
- 2 kg. kippenbouten - 5 eetl. Droge Sherry (75 ml.) - 10 eetlepels lichte chinese sojasaus (Kikkoman mag ook) - 8 a 9 theelepels (riet)suiker of bruine basterdsuiker - 2 of 3 teentjes knoflook geperst of zeer fijn gesneden - 2 eetlepels Sesamolie - 4 lente uitjes (bosuitjes) in stukjes gesneden...

Laatst bewerkt: