Heb zelf een spit en ben er super tevreden mee. Deze kan volgens het instructieboekje 10kg aan, dus een kalkoentje of een echte kalkoen moet kunnen

Mijn voorkeur als ik moet kiezen tussen spit of bcc is dan ook spit. Makkelijk te regelen, top qua smaak. (En het stopt niet bij kip / kalkoen, kan ook een varkentje aan of iets dergelijks)
Qua gemak doet het elkaar niet zoveel; of ik een blik of een spit door de kip jens, maakt weinig verschil. Al haal ik het spitje na afloop makkelijker uit de kip dan het blikje. Maargoed, dat verschil is verwaarloosbaar, gaat immers om de smaak.
Dan de smaak: persoonlijk vind ik kip van het spit het lekkerste. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat een goede bcc dit verschil heel klein kan maken.
Reden om bcc te kiezen: als ik meer dan 2 of 3 kippen tegelijk moet maken is me spit te klein daarvoor. In beer can vorm, kan ik er een stuk meer tegelijk maken

Daarnaast is een spit iets prijziger dan een blikje bier.
Tot slot heb je voor je spit wel een beetje stroom nodig (220, anders krijg je zo'n lamme arm

)
Just my 2 cents