BasBQ
Beef en Steak

Spiced maple bacon

tjal

Sprokkelaar
Berichten
41
Van de week heb ik spiced maple bacon gemaakt volgens het respect van Jort Althuizen (smokey goodness).
Na 7 dagen het vlees in de pekel te hebben gehad en 2 dagen drogen in de koelkast kon het eindelijk op de bbq!
Het heeft een zeker 2 uur gerookt op de bbq tot de kerntemperathuur 65 graden Celsius was.
Stond al een tijd op mijn Q bucketlist.


Eindresultaat:
d76a7caaeeba5aa1bb85b7dd92f8bf5f.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijk, staat ook nog steeds op de to do lijst


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Lekker hoor
 
O lekker man. Snoepgoed

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Zeker lekker
 
Hoi Tjal,

Ik heb je gevonden nav jouw reactie op mijn post BCC en Big Burgers en dit ziet er geweldig uit.
Uit onwetendheid :blush: dacht ik, waar blijven de foto',s wanneer het erop gaat, maar het is dus al het eindresultaat, lol.

Heb wel vragen:
Het is dus een zoetpittige speklap of is dit een verkeerde gedachte?
Hoe zwaar is dat stuk wat we zien en voor hoeveel personen is het ongeveer, waarschijnlijk 2 als je trek hebt hahahahah
Wat eet je er bij?
Bedoel je met pekelen, gewoon keukenzout en kan je alle soorten zout gebruiken?

thanks voor je bijdrage, erg leuk hoor!

groet
Marcel B-)

 
bladerunner zei:
Hoi Tjal,

Ik heb je gevonden nav jouw reactie op mijn post BCC en Big Burgers en dit ziet er geweldig uit.
Uit onwetendheid :blush: dacht ik, waar blijven de foto',s wanneer het erop gaat, maar het is dus al het eindresultaat, lol.

Heb wel vragen:
Het is dus een zoetpittige speklap of is dit een verkeerde gedachte?
Hoe zwaar is dat stuk wat we zien en voor hoeveel personen is het ongeveer, waarschijnlijk 2 als je trek hebt hahahahah
Wat eet je er bij?
Bedoel je met pekelen, gewoon keukenzout en kan je alle soorten zout gebruiken?

thanks voor je bijdrage, erg leuk hoor!

groet
Marcel B-)

Het is idd wat zoet maar ook zout van smaak.
Spiced slaat op de captain Morgan spiced rum die er bij gaat.

Verder voor de bereiding heb ik kristal suiker gebruikt ahornsiroop, grof zeezout, pink salt en de captain Morgan rum zoals boven benoemd.
Ik weet niet of je het boek van smokey goodness hebt maar daar staat het hele recept in (deel 1).

Ik heb een stuk van ongeveer 1kg gebruikt.
Helaas heb ik van de bereiding vergeten foto's te maken.

Je kan er zeker met 3 man van eten.
Ik gebruik het als vleeswaren nu.

Temperatuur van de BBQ tussen de 110 en 115 graden Celsius.

Een paar foto's:
e57cdc2383a63031dfe599a405c7b498.jpg
031d40fa4de345df308074453612f073.jpg
176bfbaaa42606212bc5a32320b24144.jpg




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi stukje vleeswaar!
Deze zou op de volgende International Bacon Day (zaterdag 2 september) maar zo in de rook kunnen gaan....
 
Ja zeg dit doet mij het water echt in de mond lopen hoor, wauw!
Thanks voor de mooie foto's(ik gok trouwens op Weber one touch 57 cm?) en je mooie gerecht, ik zet hem op mijn todolijstje.

Goede tips ook en nee ik ken Jort zijn boek alleen van horen zeggen.

Zal eens kijken of ik het recept kan googlen gewoon en met jouw tips kom ik al een heel end ;)

 
bladerunner zei:
Ja zeg dit doet mij het water echt in de mond lopen hoor, wauw!
Thanks voor de mooie foto's(ik gok trouwens op Weber one touch 57 cm?) en je mooie gerecht, ik zet hem op mijn todolijstje.

Goede tips ook en nee ik ken Jort zijn boek alleen van horen zeggen.

Zal eens kijken of ik het recept kan googlen gewoon en met jouw tips kom ik al een heel end ;)

47cm weber original kettle
Graag gedaan!



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nog wat vergeten te melden voor het roken heb ik cherry chunks gebruikt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Tjal zei:
Nog wat vergeten te melden voor het roken heb ik cherry chunks gebruikt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik zet ze op de wishlist

Verstuurd vanaf mijn SM-J510FN met Tapatalk

 
Tjal zei:
bladerunner zei:
Tjal zei:
Nog wat vergeten te melden voor het roken heb ik cherry chunks gebruikt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik zet ze op de wishlist

Verstuurd vanaf mijn SM-J510FN met Tapatalk

Heb je nog wat via een PB gestuurd ;)

Klopt, ik heb sinds gister ook maar tapapatalk genomen, is wel pzzlen hoe dit weer werkt......lol
Ga er zo ff voor zitten, maar begrijp de strekking van je bericht wel.
Dat recept van Jord ga ik ook opzoeken, of anders gewoon het boek aanschaffen, beter nog natuurlijk.

groet
Marcel B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan