W
Wolfman
Gast
Het smokervirus heeft hier ongenadig toegeslagen na het eerste geslaagde project.
Vandaag heb ik 3 kilo spek weten te bemachtigen bij mijn geliefde slager en kreeg er zowaar nog korting op. Misschien moet ik hem toch maar eens vertellen wat ik er zoal mee uitspook, of liever gezegd, uitvreet.
Eerst een foto van een deel van de 3 kilo spek.
Inmiddels had ik al de nodige recepten gelezen, maar deze ??n op ??n overnemen is er vaak niet bij. Dus zelf de smaakjeskast maar eens ingedoken.
Van sommige combinaties weet je gewoon dat het werkt, alleen de hoeveelheden zullen vast nog de nodige aanpassingen moeten ondergaan.
Uiteraard heb ik weer een naturel stuk spek in de plastic zak gedaan, omdat dit een veilige optie is, maar ook nog 4 met een smaakje.
Hieronder de smaakjes met uitleg wat het is.
Dit stuk is gekruid met molasse, zwarte peper, tijm en een laurierblad.
Deze is met honing, versgemalen bruin mosterdzaad en een paar witte peperkorrels.
Omdat satay hier meestal niet aan te slepen is heb ik deze met een deel van een marinade gekruid.
Tot slot deze, gekruid met kashmiri chilipoeder en knoflook.
De laatste foto laat de verschillende stukken zien voor ze de koelkast in gaan.
Nu geduldig wachten op wat er van komt na het roken, maar dat is pas voor volgende week.
Ik zal dan weer foto's maken, ook van de smoker en hou jullie natuurlijk op de hoogte van de smaak.
Als ze de moeite waard zijn zal ik ook de recepten plaatsen zodat iedereen er van kan genieten.
Vandaag heb ik 3 kilo spek weten te bemachtigen bij mijn geliefde slager en kreeg er zowaar nog korting op. Misschien moet ik hem toch maar eens vertellen wat ik er zoal mee uitspook, of liever gezegd, uitvreet.
Eerst een foto van een deel van de 3 kilo spek.

Inmiddels had ik al de nodige recepten gelezen, maar deze ??n op ??n overnemen is er vaak niet bij. Dus zelf de smaakjeskast maar eens ingedoken.
Van sommige combinaties weet je gewoon dat het werkt, alleen de hoeveelheden zullen vast nog de nodige aanpassingen moeten ondergaan.
Uiteraard heb ik weer een naturel stuk spek in de plastic zak gedaan, omdat dit een veilige optie is, maar ook nog 4 met een smaakje.
Hieronder de smaakjes met uitleg wat het is.

Dit stuk is gekruid met molasse, zwarte peper, tijm en een laurierblad.

Deze is met honing, versgemalen bruin mosterdzaad en een paar witte peperkorrels.

Omdat satay hier meestal niet aan te slepen is heb ik deze met een deel van een marinade gekruid.

Tot slot deze, gekruid met kashmiri chilipoeder en knoflook.
De laatste foto laat de verschillende stukken zien voor ze de koelkast in gaan.

Nu geduldig wachten op wat er van komt na het roken, maar dat is pas voor volgende week.
Ik zal dan weer foto's maken, ook van de smoker en hou jullie natuurlijk op de hoogte van de smaak.
Als ze de moeite waard zijn zal ik ook de recepten plaatsen zodat iedereen er van kan genieten.