- Berichten
- 53
Vandaag is het droog en dat is goed nieuws!
Ik had al een tijdje een spekstuk in de vriezer liggen van de Vomar.
Goede tijd om ook voor de eerste keer een snake uit te proberen met de ecobrasa blokjes.
Het vlees blijkt een lange dunne flap te zijn, dus ik leg hem dubbelgevouwen op de Q. Wel natuurlijk het vet even ingesneden (dat zit alleen aan de bovenzijde).
Voor de eerste keer een snake-je gemaakt (hoeft maar 2 uur) en de eerste blokjes uit de firestarter erbij.
Daarna de diffuser en het rek erop. Thermometer erin en fingers crossed.
Man.. Hij blijft steken op 90 graden. Ik realiseer me dat ik veel te laat begonnen ben. Wat een noobie mistakes haha.
Ik heb wat extra blokjes aangemaakt en de snake nu ook van de andere kant aangestoken. De temp is nu 120 graden. Weer net iets te hoog. Nu maar een beetje spelen met schuiven. Bovenste open, onderste voor de helft dicht.
Toch gelukt!
Man wat duurde dat lang. Uit eindelijk 4 uur bezig geweest en de kindjes maar alvast wat anders voor geschoteld. Hij zag er wel nog wat pipsjes uit, dus heb hem nog even een korstje gegeven in de pan.
Uiteindelijk op een sesam broodje met bbq-saus en ingelegde komkommer.
Update vandaag: Besloten om er reepjes van de snijden en die nog een keer te bakken. Man dat was pas echt genieten!!!! Toch nog geslaagd
Ik had al een tijdje een spekstuk in de vriezer liggen van de Vomar.
Goede tijd om ook voor de eerste keer een snake uit te proberen met de ecobrasa blokjes.
Het vlees blijkt een lange dunne flap te zijn, dus ik leg hem dubbelgevouwen op de Q. Wel natuurlijk het vet even ingesneden (dat zit alleen aan de bovenzijde).
Voor de eerste keer een snake-je gemaakt (hoeft maar 2 uur) en de eerste blokjes uit de firestarter erbij.
Daarna de diffuser en het rek erop. Thermometer erin en fingers crossed.
Man.. Hij blijft steken op 90 graden. Ik realiseer me dat ik veel te laat begonnen ben. Wat een noobie mistakes haha.
Ik heb wat extra blokjes aangemaakt en de snake nu ook van de andere kant aangestoken. De temp is nu 120 graden. Weer net iets te hoog. Nu maar een beetje spelen met schuiven. Bovenste open, onderste voor de helft dicht.
Toch gelukt!
Man wat duurde dat lang. Uit eindelijk 4 uur bezig geweest en de kindjes maar alvast wat anders voor geschoteld. Hij zag er wel nog wat pipsjes uit, dus heb hem nog even een korstje gegeven in de pan.
Uiteindelijk op een sesam broodje met bbq-saus en ingelegde komkommer.
Update vandaag: Besloten om er reepjes van de snijden en die nog een keer te bakken. Man dat was pas echt genieten!!!! Toch nog geslaagd
Laatst bewerkt: