BasBQ
Beef en Steak

Speksat?

Maccie

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.592
Gisteren heerlijke speksat? gemaakt naar recept van Ursje. :blush:  (ik bleek het niet helemaal goed onthouden te hebben en was sommige delen vergeten. Maar recept hieronder is compleet na correctie van Ursje uiteraard B-) B-) )


Deze waren heerlijk en wilde ik graag met jullie delen.


Speklappen in blokken snijden en in de marinade:


- Flinke scheut ketjap manis trademark A
- een paar flinke stukken gember
- een paar flinke stukken knoflook (geplet)
- honing/bruine suiker
- sat? kruiden (welke je normaal zou gebruiken)


Dit 48 uur laten marineren. Op een stokske en op de Q ermee.


Indirect op de Q gezien het suiker gehalte. Tijdens het verblijf van de sat? op de Q regelmatig keren en instrijken met de overgebleven marinade.


Hier volgen de foto's;











Ik zou zeggen...... eet smakelijk.

 

Maccie

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.592
KamadoNovice zei:
Inderdaad lekker zeg. Hoe lang heb je ze erop gehad en welke temp had je de BBQ staan?


Ze moesten er lang op bij mij. Ik heb ze er wel 1,5 uur opgehad de Q op 200 graden.
 
Bovenaan Onderaan