- Berichten
- 1.148
Hey Tinus, olde drekbûlle, woar bennie toch keerl.
Nou dat zal ik je vertellen, laatste tijd beetje simpel aan het bbqen geweest en geen zin in verhalen typen etc, alleen een postje voor de plaatjes.. had misschien gekund...
Maaarrrr.
Vanmiddag het 1e wereldwonder (WGA) weer aangeslingerd en wat verse speklappen in de marinade gegooid, speklappen van een klant van mij (voorheen in het slachthuis gewerkt dus kwaliteit gegarandeerd
) allemaggies fijn jonge.
7,- de kilo en ik was verkocht natuurlijk.
Marinade gemaakt van ketjap, kerriepoeder, olijfolie en mosterd, na javaans recept van bbq-helden.
Oja, als extra een knijpje sambal.
In de koelkast en de zalm behandeld met mosterd, 1 helft met beetje bruine suiker peper en Himalaya zout, andere met stegeman viskruiden en beetje peper en zout.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Kooltjes in de starten, aan 1 kant gelegd en blokje appel erop, temp meter op het rooster en temp schommelde helaas tussen 89 en 150, maar dat mocht de pret niet drukken.
Smaak was zeer goed, die met suiker iets te zoet volgens de vrouw, kinderen en ik hebben gesmuld, de 2e met viskruiden was wel beter. Kern tot 51 laten komen, top.
Daarna de beurt aan de speklappen, startertje vol en de fik er weer in, ik wilde de bodem van de wga bedekken met 1 laagje kolen, dat ging prima, dikke 200graden bij de roosters bovenop het deksel, daarna iets teveel gesmoord volgens mij, op een gegeven moment 90graden. Kooltjes op een bultje en schuiven los.
Beetje draaien met de lapjes en op het laatst per stuk dwars op het rooster boven de kolen
Zwarte lijkt erger dan het is, maar was donker buiten
Smaak was super, mocht iets pittiger maar zeker voor herhaling vatbaar.
Wij hebben genoten, ik hoop jullie ook van ons avontuur.
Ik ben bang dat ik nu mensen de tuin in stuur morgen (waarvoor excuses alvast) want dit willen jullie vast nadoen , hahahaha
Skie ze morgen, en anders, BBQ ze
Nou dat zal ik je vertellen, laatste tijd beetje simpel aan het bbqen geweest en geen zin in verhalen typen etc, alleen een postje voor de plaatjes.. had misschien gekund...
Maaarrrr.
Vanmiddag het 1e wereldwonder (WGA) weer aangeslingerd en wat verse speklappen in de marinade gegooid, speklappen van een klant van mij (voorheen in het slachthuis gewerkt dus kwaliteit gegarandeerd


7,- de kilo en ik was verkocht natuurlijk.
Marinade gemaakt van ketjap, kerriepoeder, olijfolie en mosterd, na javaans recept van bbq-helden.
Oja, als extra een knijpje sambal.

In de koelkast en de zalm behandeld met mosterd, 1 helft met beetje bruine suiker peper en Himalaya zout, andere met stegeman viskruiden en beetje peper en zout.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk




Kooltjes in de starten, aan 1 kant gelegd en blokje appel erop, temp meter op het rooster en temp schommelde helaas tussen 89 en 150, maar dat mocht de pret niet drukken.





Smaak was zeer goed, die met suiker iets te zoet volgens de vrouw, kinderen en ik hebben gesmuld, de 2e met viskruiden was wel beter. Kern tot 51 laten komen, top.
Daarna de beurt aan de speklappen, startertje vol en de fik er weer in, ik wilde de bodem van de wga bedekken met 1 laagje kolen, dat ging prima, dikke 200graden bij de roosters bovenop het deksel, daarna iets teveel gesmoord volgens mij, op een gegeven moment 90graden. Kooltjes op een bultje en schuiven los.
Beetje draaien met de lapjes en op het laatst per stuk dwars op het rooster boven de kolen




Zwarte lijkt erger dan het is, maar was donker buiten

Smaak was super, mocht iets pittiger maar zeker voor herhaling vatbaar.
Wij hebben genoten, ik hoop jullie ook van ons avontuur.

Ik ben bang dat ik nu mensen de tuin in stuur morgen (waarvoor excuses alvast) want dit willen jullie vast nadoen , hahahaha
Skie ze morgen, en anders, BBQ ze