- Berichten
- 55
Gisteren de speklappen done right van smokey goodness gemaakt. Deze stond al een behoorlijke tijd op mijn lijstje om te maken. Nu eindelijk wat eters over de vloer dus het perfecte moment.
Eerst het buikspek opgerold en in een rub gezet:
Daarna deze 3 uur laten roken op 110 graden met wat appel chunks.
Daarna het spek in plakken gesneden en die gegrild en toen ingekwast met een bier molasse saus.
De plakken daarna geserveerd met een crunchy topping van piccalilly met Amsterdamse uitjes, augurken en cashewnoten. Met ernaast wat gepofte tomaten en een pastinaak pureetje.
Het was lekker alleen de saus was wat minder mijn smaak. Ik vind de molasse iets te sterk wat dan al snel overheerst. In combinatie met de topping was het lekker maar los wat minder. Volgende keer maar even experimenteren met de saus.
Het eindresultaat:
Eerst het buikspek opgerold en in een rub gezet:
Daarna deze 3 uur laten roken op 110 graden met wat appel chunks.
Daarna het spek in plakken gesneden en die gegrild en toen ingekwast met een bier molasse saus.
De plakken daarna geserveerd met een crunchy topping van piccalilly met Amsterdamse uitjes, augurken en cashewnoten. Met ernaast wat gepofte tomaten en een pastinaak pureetje.
Het was lekker alleen de saus was wat minder mijn smaak. Ik vind de molasse iets te sterk wat dan al snel overheerst. In combinatie met de topping was het lekker maar los wat minder. Volgende keer maar even experimenteren met de saus.
Het eindresultaat: