BasBQ
Beef en Steak

Speklapjes 2.0

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.648
Speklapjes 2.0
Vandaag speklapjes van de q gemaakt, maar op een manier dat ze niet kunnen verbranden. Heb het idee gezien in het bbq magazine 2016. Mooi blad met heerlijke bbq gerechten.
Speklapjes insmeren met mosterd, dan een bbq rub erop, vervolgens verse fijn gehakte salie, tijm en rozemarijn en nog wat venkelzaad. Herhaal dat ook met het 2e speklapje. De 3e daar weer op en alleen voorzien van mosterd en bbq rub. 3 speklapjes amen binden met slagerstouw en op de bbq. Indirect methode op 140 graden, lekker met wat rookhout. Na 1 uur temperatuur verhogen naar dik 200 gr ( nog steeds indirect). Na circa 15 min zijn de speklapjes mooi crispy. Wij hebben er stampot rauwe andijvie bij gegeten. Een heerlijke combi. Op het bordje ook nog wat eigen gemaakte bbq saus gedaan. We hebben weer heerlijk gegeten.

Stampotje rauwe andijvie met speklapjes

Speklapjes insmeren met mosterd, bbq rub erop en vervolgens salie, rozemarijn, tijm en venkelzaad

Met de volgende doe je precies hetzelfde

Na de 3e opbinden met 3 touwtjes. Laatste speklapje alleen voorzien van mosterd, rub en venkelzaad

Voor 60 min indirect op de Q bij 130 a 140 gr

Na 60 min temp verhoogd naar dik 220 gr, na circa 15 min waren de speklapjes heerlijk crispy. de volgende keer draai ik ze nog een keer om zodat ook de onderzijde crispy wordt

stampotje rauwe andijve gemaakt en bovenop nog wat fijn gehakte uitgebakken ontbijtspek gelegd, bordje ook voorzien van wat eigen gemaakte Domi Nr4 bbq saus

We hebben weer heerlijk gegeten
 
mooi idee die lapjes en altijd een goede combi met die andijvie .
 
Mooi idee, dat moet hier ook op de to do lijst!
 
Whauw echt super  op to do lijstje
 
Lijkt me lekker
 
lekker Peet
 
Ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan