- Berichten
- 2.292
Vandaag iets nieuws geprobeerd op het ei. Zelf lust ik geen low and slow speklappen maar mijn eters waren erg enthousiast! En het was erg leuk om te maken.
Hieronder het recept en de foto's!
Speklap Pakketjes Low and Slow
Ingredi?nten (per pakketje):
3 speklappen
Worstvlees naar keuze van 0,5 worst( Ik gebruikte Merguez en Saucijs)
Kruidenboeket (ik had dille,koriander en peterselie)
2 tl speklapjeskruiden
Kruid de speklapjes licht met de speklapjeskruiden. Leg op de eerste speklap een laag worstvlees. Leg een tweede speklap erbovenop en leg daarop de verse kruiden. Dan de laatste speklap erop en de pakketjes op drie plekken bij elkaar binden met slagerstouw. Verwarm de bbq op ongeveer 130 graden en bak de pakketjes in ongeveer 1,5 uur langzaam gaar. Eventueel kan je daarna ze nog even boven de kolen wat bruiner schroeien, dit heb ik overigens niet gedaan. De pakketjes werden zeer goed ontvangen!
En dan wachten.... Ondertussen de tafel gevuld voor groot en klein
Hieronder het recept en de foto's!

Speklap Pakketjes Low and Slow
Ingredi?nten (per pakketje):
3 speklappen
Worstvlees naar keuze van 0,5 worst( Ik gebruikte Merguez en Saucijs)
Kruidenboeket (ik had dille,koriander en peterselie)
2 tl speklapjeskruiden
Kruid de speklapjes licht met de speklapjeskruiden. Leg op de eerste speklap een laag worstvlees. Leg een tweede speklap erbovenop en leg daarop de verse kruiden. Dan de laatste speklap erop en de pakketjes op drie plekken bij elkaar binden met slagerstouw. Verwarm de bbq op ongeveer 130 graden en bak de pakketjes in ongeveer 1,5 uur langzaam gaar. Eventueel kan je daarna ze nog even boven de kolen wat bruiner schroeien, dit heb ik overigens niet gedaan. De pakketjes werden zeer goed ontvangen!


En dan wachten.... Ondertussen de tafel gevuld voor groot en klein




