BasBQ
Beef en Steak

spekkie voor zijn bekkie...

 
 

Mr D.J.

Kooltjesharker
Berichten
215
Men neme 3,8 KG buikspek. Verdeel het in zes stukken.
2wq73it.jpg


Drie dagen in de marinade volgens het Mike v R recept voor Zeeuws en Walchers spek.
2yubxmr.jpg


Men steekt de bbq aan.
2daygc2.jpg


Na 2,5 uur op +- 110 tot 120 graden krijg je dit!
28jxnh3.jpg


2vkeo05.jpg


Echt te belachelijk voor woorden zo lekker. Het lekkerste wat ik tot nu toe op de Q heb gemaakt.. Deze gaat nog vaak gemaakt worden.. Heb de eerste bestellingen al binnen..
 
ziet er prima uit, wat is de reden dat je het grote stuk in zes delen snijdt?
 
Ja eigen Bacon, Mjammie
 
Vier redenen Leo.
A iedereen moet altijd het kontje hebben. En met zes delen heb je daar meer van.
B het ging op twee manieren. Walchers en Zeeuws.
C het deelt zo makkelijk uit..
D het leek me beter bij/voor het marineren..
 
heldere antwoorden, als je het zo zegt, zit er inderdaad wel iets in ja
 
Ach ik zal het de volgende keer wel anders doen.
Het is dat dit een uitdeel partij is. En zal gewoon uit het vuistje gegeten worden. Volgende keer geen zes repen maar meer wat vierkant verdelen. Dan kan je ook wat langere plakken snijden voor tussen brood bijvoorbeeld..
Er moet natuurlijk wat te verbeteren zijn.. Kan ik het snel nog eens maken..
 
Lekkerrrrr
En die geur als het klaar is en in de keuken ligt....................
 
Ik doe te weinig met buikspek zie ik wel.
 
Spek rules!! :D
 
Heerlijk en idd die geur in de keuken als het klaar is  :D
 
Nou het is ook zeker lekker hoor.
Vandaag op het werk alleen maar complimenten. En of het op bestelling te leveren is.. Dit is zeker een terugkomend iets..
 
Zet maar boven aan de lijst Frits. Ruime hoeveelheid maken is aan te raden..
Tot nu toe is de Walchers gilde spek met een miniem verschil de favoriet..
 
Terug
Bovenaan Onderaan