BasBQ
Beef en Steak

Spek-Cup

camiel

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.593
Spek-Cup / Brabantse Camielo's

bacon-gehakt07.jpg


Ingredi?nten

500 gr gehakt HOH
1 ui
250gr champignons
2 pakjes spek (katenspek)
2 lente uitjes
1 ei
2 el paneermeel
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cajunkruiden


Bereiding:

bacon-gehakt01.jpg

fruit een fijngehakte ui en wat fijngehakte champignons en laat dat afkoelen

bekleed bakjes

bacon-gehakt02.jpg

kneed rest van ingredienten en de afgekoelde champignons/uien tot een lekker mengsel


bacon-gehakt03.jpg


bacon-gehakt04.jpg

vul de bakjes en vouw het spek dicht

bacon-gehakt05.jpg

op de barbecue van matige hitte/indirect tot het spek een mooi kleurtje begint te krijgen

bacon-gehakt06.jpg

aflakken met  favoriete barbecuesaus, ik heb Sweet Baby Ray's Raspberry Chipotle gebruikt omdat daar een aangenaam zoetje in zit wat ik lekker vind bij die spek.
nog een minuut of 10 terug en klaar is de spek-cup

bacon-gehakt08.jpg



gloeiende groet

Camiel de barbecueman
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.736
Nice!!
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Wat voor gehakt heb je gebruikt? Kwam er nog vocht uit het gehakt? heb je dat nog afgegoten??
Is dat katenspek?? Heel veel vragen maar ik wil dit echt maken.
Het lijkt mij heerlijk!!!
Thanx voor het delen.
Greetz Marco
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
dat is een heel leuk hapje, ga ik zeker eens maken
 

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.242
Ceriel zei:
hier ook knopje gedrukt....
En gemaakt (todo lijst moet niet te lang worden  :D)
Had wat gerommeld met het recept; standaard BBQ-rub gebruikt ipv de voorgeschreven kruiden en tomatenblokjes toegevoegd. Iets klopte er niet in de smaak van het geheel, dus helaas nog een keer maken  :p

kPqBfU3.jpg


Camiel bedankt voor het recept!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.753
Ziet er heerlijk uit Camiel, bedankt voor het delen.
 
Bovenaan Onderaan