- Berichten
- 2.593
Spek-Cup / Brabantse Camielo's
Ingredi?nten
500 gr gehakt HOH
1 ui
250gr champignons
2 pakjes spek (katenspek)
2 lente uitjes
1 ei
2 el paneermeel
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cajunkruiden
Bereiding:
fruit een fijngehakte ui en wat fijngehakte champignons en laat dat afkoelen
bekleed bakjes
kneed rest van ingredienten en de afgekoelde champignons/uien tot een lekker mengsel
vul de bakjes en vouw het spek dicht
op de barbecue van matige hitte/indirect tot het spek een mooi kleurtje begint te krijgen
aflakken met favoriete barbecuesaus, ik heb Sweet Baby Ray's Raspberry Chipotle gebruikt omdat daar een aangenaam zoetje in zit wat ik lekker vind bij die spek.
nog een minuut of 10 terug en klaar is de spek-cup
gloeiende groet
Camiel de barbecueman
Ingredi?nten
500 gr gehakt HOH
1 ui
250gr champignons
2 pakjes spek (katenspek)
2 lente uitjes
1 ei
2 el paneermeel
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cajunkruiden
Bereiding:
fruit een fijngehakte ui en wat fijngehakte champignons en laat dat afkoelen
bekleed bakjes
kneed rest van ingredienten en de afgekoelde champignons/uien tot een lekker mengsel
vul de bakjes en vouw het spek dicht
op de barbecue van matige hitte/indirect tot het spek een mooi kleurtje begint te krijgen
aflakken met favoriete barbecuesaus, ik heb Sweet Baby Ray's Raspberry Chipotle gebruikt omdat daar een aangenaam zoetje in zit wat ik lekker vind bij die spek.
nog een minuut of 10 terug en klaar is de spek-cup
gloeiende groet
Camiel de barbecueman