BasBQ
Beef en Steak

speenvarkenrug

 

davy81

Vuurmaker
Berichten
50
Voor zaterdagavond heb ik deze in de koelkast liggen:

speenvarken-01.jpg


Hoe kan ik deze nu het best bereiden op het ei?
Op de verpakking staat reeds dat hij licht gepekeld is.

Bedankt voor de suggesties!
 
Daar heb ik thuis nog een mooi recept voor uit een Duits boek... Maar daar heb je nu geen ene moer aan omdat ik in Belgi? ben.
Zal kijk of ik het zaterdag morgen vroeg voor je kan posten.
 
Ik zat gisteren bij de kapper, lag een blaadje foodies magazine. Daarin stond een recept met dit stukje vlees. Even op hun website gekeken, helaas alleen in print te verkrijgen. Je kan het daar nog wel nabestellen. Www.foodiesmagazine.nl, zoek op speenvarken.
 
be3u3y8y.jpg


Handje marjolein, blaadjes eraf en fijnhakken, half kopje olijfolie, theelepel zwarte peper. Speenvarkenrug 1,8 kilo. 1 ui (gehakt).

Maltbiersaus: 0,7 liter maltbier, 1 laurierblad, 1 eetlepel komijn, 0,7 liter runderbouillon, 1 eetlepel zout.

Werkwijze

Snijd de zwoerd kruislings in, de marjolein, peper en olijfolie mengen en op het hele stuk vlees smeren.

In huishoudfolie wikkelen en een nachtje in de koelkast laten marineren.

BBQ inrichten met split grill methode, 180-200 graden, tussen de brandende briketten een drupschaal met daarin de gesnipperde ui.

Leg heet speenvarken met de zwoerd naar boven op de grill, nog even wat zout erover en nu ongeveer anderhalf uur laten smoken.

Ieder kwartier de speenvarken rug insmeren met maltbier. Mochten de uien te donker worden doe er dan een beetje water of bier bij.

Als het varken klaar is, het vlees 10 minuten laten rusten onder aluminiumfolie.

Intussen het braadvocht met de uien in een pan doen en inkoken met de ingredi?nten voor de maltbier saus.

Eet smakelijk


 
davy81 zei:
Bedankt!

Het recept komt zeker op de to do lijst.
Doordat ik gisteren dit maar te laat gezien heb is de speenvarkenrug die ik gisteren bereid heb op een andere manier gebeurd ;-)

Ik lach hard, hij staat bij mij al twee jaar op de to-do-lijst. Maar staat nu weer in de top 5 met ster ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan