Een aantal weken geleden bij B&S een speenvarkentje van ong 7 kg besteld, om deze samen met mijn zwager afgelopen zondag op de weber spit te bereiden.
Vrijdag avond de pekel klaargemaakt, om hem hier zaterdagochtend 24 uur te laten zwemmen.
Zondagochtend de vulling klaar gemaakt.
- brocoli
- wortels
- rode ui
- appel
- en wat peterselie en tijm.
Toen was het tijd om alles klaar te maken, spit erin, varken vullen, dicht naaien, poten vast maken.
Het opbinden was niet ons sterkste punt, maar goed alles zat goed vast.
Om 11 waren we zover om het speenvvarken rondjes te laten draaien.
Het past allemaal precies.
Na zo'n 4,5 uur was hij op temperatuur, en mocht hij even rusten.
Zo, wat rook hij heerlijk. Toen was het tijd om te snijden.
Ik had niet heel veel smaak verwacht, maar het integendeel was waar, zo wat was dit mals en smaakvol. Had ik niet verwacht.
Zeer genoten en weer een ervaring rijker.

Vrijdag avond de pekel klaargemaakt, om hem hier zaterdagochtend 24 uur te laten zwemmen.

Zondagochtend de vulling klaar gemaakt.
- brocoli
- wortels
- rode ui
- appel
- en wat peterselie en tijm.

Toen was het tijd om alles klaar te maken, spit erin, varken vullen, dicht naaien, poten vast maken.



Het opbinden was niet ons sterkste punt, maar goed alles zat goed vast.

Om 11 waren we zover om het speenvvarken rondjes te laten draaien.

Het past allemaal precies.
Na zo'n 4,5 uur was hij op temperatuur, en mocht hij even rusten.

Zo, wat rook hij heerlijk. Toen was het tijd om te snijden.


Ik had niet heel veel smaak verwacht, maar het integendeel was waar, zo wat was dit mals en smaakvol. Had ik niet verwacht.

Zeer genoten en weer een ervaring rijker.