BasBQ
Beef en Steak

Speenham

 
 

henkk

Stoker
Berichten
308
enige tijd geleden speenham gekocht, wist echt niet wat ik mee kon doen en mee moest, dankzij hier enige tips gekregen waarvoor mij grote dank uitgaat naar Bert, en Frits
Hier begon het mee deze foto staan ook nog hier ergens.
Foto-66ZOOLK8-D.jpg
   
Foto-ORSUTHJA-D.jpg

Foto-3XXERDKB-D.jpg

Bert had zelf ook zo iets gemaakt en die ga me het recept dus na gemaakt
na het ontdooien
Foto-4RXFQTGY-D.jpg

even geproefd of die echt wel gezouten en iets gerookt was, dat was die dus ook
wat gepeperd en gezouten met een vleugje tijm en rozemarijn er op en het kontje opgebonden
Foto-NHNHDYBF-D.jpg

Foto-AR8VMFAD-D.jpg

De proQ aangemaakt  met flink wat eiken hout
Foto-PY7L4XHU-D.jpg

Foto-H6Z8TPGM-D.jpg

Mooi toefje rook komt er toch uit ( was meer in het begin het was wind stil dus flinke rook ontwikkeling op de buurt)
Foto-L64QJIVO-D.jpg

moet toch ff spieken
Foto-Z8TA7ESX-D.jpg

het resultaat na 9 uur
Foto-8ZTNRFRD-D.jpg

Foto-EVKECQPI-D.jpg

Foto-AIH73AEI-D.jpg

Foto-TNAXBUJQ-D.jpg

Het bruine velletje was taai en viel ook meteen van het vlees af
eerste instantie dacht ik brrrr wat zout maar toe het was afgekoeld viel dat 100% mee
vandaag hebben het  gesneden op de snijmachine voor op brood en de stukken die niet door snijmachine konden en gingen lekker opgegeten bij de boontjes maar dit is niet gebeurd.

Nogmaals bedankt Bert en frits







 
Jij bedankt Henk voor de mooie foto's, ziet er heerlijk uit!
 
Speenham, daar had ik nog niet van gehoord :-[, maar het ziet er zeer goed uit. Waar koop je zoiets?
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
mooi stuk ham Henk
 
Hij ziet er schitterend uit. Had jij nou zelf nog zout gebruikt? Of was hij zo sterk gezouten toen je hem kocht.
 
Bert zei:
Hij ziet er schitterend uit. Had jij nou zelf nog zout gebruikt? Of was hij zo sterk gezouten toen je hem kocht.

Nee alleen op de vlees kant peper en zout meer niet  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan