- Berichten
- 37
Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met oefenen.

Was nog even zoeken naar speculaas kruiden maar we hebben ze.


Kneden duurt nog best lang aangezien met met je handen de boter door het bloem moet laten versmelten.
volgende keer boter even paar sec in de magnatron.

Even kijke 175 graden.

Had nog getwijfeld aan een grote alu schaal. Maar het zijn kleine geworden.
Bereiden:
Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng. Schenk al draaiend het ijskoude water erbij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 ?C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
Variatietip:
Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.
Bewaartip:
Je kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.
Ingredi?nten:
300 g bloem (+ extra om te bestuiven)
175 g boter
100 g donkere basterdsuiker
4 el koek- en speculaaskruiden
1 mespunt zout
2 el ijskoud water
25 g garneeramandelen
Mislukt nieuw recept volgt zo eerst even kijken wat hij doet met bakken deeg voel in vedergeval veel beter aan
Bron

Was nog even zoeken naar speculaas kruiden maar we hebben ze.


Kneden duurt nog best lang aangezien met met je handen de boter door het bloem moet laten versmelten.
volgende keer boter even paar sec in de magnatron.

Even kijke 175 graden.

Had nog getwijfeld aan een grote alu schaal. Maar het zijn kleine geworden.
Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng. Schenk al draaiend het ijskoude water erbij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 ?C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
Variatietip:
Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.
Bewaartip:
Je kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.
Ingredi?nten:
300 g bloem (+ extra om te bestuiven)
175 g boter
100 g donkere basterdsuiker
4 el koek- en speculaaskruiden
1 mespunt zout
2 el ijskoud water
25 g garneeramandelen
Mislukt nieuw recept volgt zo eerst even kijken wat hij doet met bakken deeg voel in vedergeval veel beter aan
Bron