BasBQ
Beef en Steak

Spatchcock chicken

 
 

defjam74

Stoker
Berichten
419
Ik ben altijd bang geweest om een hele kip te grillen.
Waarom? Bang dat ik het te droog grill/smoke waarschijnlijk

Anyways, afgelopen dinsdag bij de blauwe grootgrutter een kippie gekocht.

Vandaag wat last van de Welkoop kokos briketjes die een beetje eigenwijs deden.
20230121_115614_copy_3060x4080.jpg

Wat een rook kwam eruit.

Vandaag bezig geweest met het ontbenen van de ruggegraat en ook het borst gedeelte.
Nadeel is dan wel dat het er zo slap bij hangt.

De rub was 1/3 grof zout en 2/3 versgemalen grove zwarte peper.
Ik denk dat mijn rub verkeerd is "gemaakt", ik heb op basis van gewicht de afmetingen genomen ipv op een lepel oid.

Maar goed, het vogeltje was goed bepeperd. (Blijkbaar is zwarte peper lichter dan zout).
20230121_130644_copy_3060x4080.jpg

Screenshot_20230121_131103_BBQgo Pro_copy_452x1158.jpg

Hmmm ergens gaat er iets niet goed.

Na 40 min kreeg de melding dat ik al goed in de buurt was.
20230121_134547_copy_4080x3060.jpg


Na een paar keertjes te hebben geprikt, was er een borstje dat een beetje tegenwerkte en maar niet door wilde opwarmen.

Dus heb ik uiteindelijk een uur en een kwartier over gedaan.
20230121_141817_copy_4080x3060.jpg


20230121_141459_copy_3060x4080.jpg

Peper was inderdaad iets teveel aanwezig, borstje was een tikkie droog. Al met al, geleerd een nieuw beestje op de grill te gooien.
Volgende halte beercan chicken.

Toen ik alles afsloot, roken de kooltjes een beetje naar benzine. Iemand bekend hiermee?
 
Dat is gewoon een lekkere kip hoor.

Misschien de volgende keer anders kruiden, Nouja, gewoon een reden om het nog eens te proberen.

De benzinelucht kan ik niet echt verklaren, heb het wel eens bij het aansteken maar niet naderhand.
 
Zonder ruggegraat is zo'n "road killed chicken" inderdaad net zo slap als een politicus. :ROFLMAO:
Maar dat maakt de smaak niet minder (van de kip bedoel ik dan) ;)

In een ander draadje heb je ook al je zorgen geuit over de benzine lucht. Geen antwoord op.

Tip, ik ben, vanaf dat ik oa ook een BGE stook, helemaal overgestapt op houtskool. Ook in de Webers.
Marabu van Welkoop voldoet bij mij prima en is vaak in de aanbieding.
 
Terug
Bovenaan Onderaan