BasBQ
Beef en Steak

Spatchcock a la Noskos

Bart84

Tondelzoeker
Berichten
14
Dennis, hartelijk dank voor dit fijne recept! We hebben heerlijk gegeten en de meiden (2 en 4) hebben heerlijk zitten kluiven. Wij ook trouwens!

PXL_20220911_140637896.jpg


PXL_20220911_141639654.jpg

PXL_20220911_143037636.jpg

PXL_20220911_153647914.jpg


  • Rub en kippetje van de supermarkt
  • Houtskool: mix van Bestcharcoal birch and oak en white oak
  • ± 180 graden
  • Tot kerntemp 72 in de borst, ± 45 minuten
Enige wat ik anders heb gedaan: mayo in plaats van olie. Eerder mee geëxperimenteerd. Blijft lekker plakken en vervult dezelfde functie als olie (het is ook voor het grootste deel olie).

Als drip pan een oude ovenschaal van de kringloop. Misschien leuke tip :)

Temp kroop langzaam naar de 200, gelukkig was ik er op tijd bij om even naar beneden te schakelen.
 
Ziet er heerlijk uit, geloof gelijk dat jullie hebben zitten smullen! Deze manier van bereiden van een kippetje moet ik ook maar eens een keer proberen!
 
Lekker kippetje.
Fijn dat iedereen genoten heeft.
 
Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik dit nog nooit gemaakt heb… op de to-do-lijst.
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Ziet er goed uit.

Binnenkort ook maar eens maken.
 
Ziet er goed uit en lekker met z’n 4tjes kunnen genieten
 
Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik dit nog nooit gemaakt heb… op de to-do-lijst.
Eenmaal kip op deze manier bereidt en je bent verkocht! Ik heb andere manieren ook gedaan, maar dit blijft veruit favoriet, dus ik zou hem maar hoog op dat lijstje zetten ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan