BasBQ
Beef en Steak

Spareriibs op zomerse dag🐽🔆

MB2020

Vuurmaker
Berichten
90
Woensdag is mijn vrije dag en dat komt mooi uit met dit weer. Na alle sparerib draadjes had ik daar ook wel zin in dus een paar verse gehaald bij de makro. Ontvliesd, 2 gemarineerd en 2 in bbq rub.

8A574260-4A23-4E8C-9EE9-FF8DA82F1DC8.jpeg
Ik heb een litertje water in de lek bak gedaan deze keer en rond 13:00u lagen de ribbetjes erop. Ik denk dat ze 4 tot 5 uur nodig hebben. Na twee uur gaan ze in de folie tot ze de juiste garing hebben en daarna aflakken. Met bbq/rum saus.

EF6EB0E8-878D-4E6B-8DEF-97D3BED9FE8E.jpeg


temperatuur is stabiel op 105-110 graden.
 
Dat wordt genieten vanavond, lekker weertje en heerlijke ribben.
 
Ingepakt!

De rubribs met ahornsiroops roomboter, basterd suiker en een beetje appelsap/cola/appelazijn.

De gemarineerde ingepakt met roomboter, basterd suiker en nog wat marinade.

06DFDBB8-F06D-4E60-8C0E-2BA95216A94D.jpeg


EB9B5BB7-1EA5-406B-B6F8-4389DB3BF897.jpeg
 
Zo zo, iemand gaat hier lekker eten straks.
 
Zat heerlijke te eten! De gemarineerde hebben gewonnen. Ze waren net was malser en sappiger. De overgebleven marinade heb ik ingekookt met honing en basterd suiker. Dat was een fantastisch laksausje! Moeder en dochter hadden ruzie om de laatste botjes! Volgende keer maar iets meer maken 😂😂

16C4DAB5-E1DA-4F8A-AB97-1E2A23309F02.jpeg


901093EF-D4F7-4667-9122-3846EBD63F02.jpeg


22624ACE-0FDC-4F9A-9CC9-14555A4A7A9C.jpeg
 
Lekkere ribbels hoor. Keurige run.
 
Ziet er lekker uit! Waar heb je de ribs mee gemarineerd als ik vragen mag? En voor hoe lang doe je zoiets? Heb zelf alleen nog gebruikt gemaakt van verschillende dry rubs
 
Ik heb ze 3 uur in de marinade gehad. Ik zou minimaal 2 uur aanhouden. Langer is beter, liefst avond van te voren.

Ik heb geen precieze hoeveelheden, maar wat er ongeveer in zat:

- Ketchup is de basis
- 1 deel ketjap manis
- 1 deel honing
- 0,5 deel citroensap
- 0,5 deel sojasaus
- 0,25 deel worschistersaus
- 0,25 deel oestersaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 tenen knoflook
- paar snuffen paprika poeder
- cayenne poeder naar smaak
- paar snuffen uienpoeder
- paar snuffen peper zout
- sesamzaadjes

na het marineren heb ik de boel opgevangen en aangevuld met bruine suiker en honing en ingekookt tot het een lekker kleverig laksausje werd.
 
Ik heb ze 3 uur in de marinade gehad. Ik zou minimaal 2 uur aanhouden. Langer is beter, liefst avond van te voren.

Ik heb geen precieze hoeveelheden, maar wat er ongeveer in zat:

- Ketchup is de basis
- 1 deel ketjap manis
- 1 deel honing
- 0,5 deel citroensap
- 0,5 deel sojasaus
- 0,25 deel worschistersaus
- 0,25 deel oestersaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 tenen knoflook
- paar snuffen paprika poeder
- cayenne poeder naar smaak
- paar snuffen uienpoeder
- paar snuffen peper zout
- sesamzaadjes

na het marineren heb ik de boel opgevangen en aangevuld met bruine suiker en honing en ingekookt tot het een lekker kleverig laksausje werd.
Bedankt om te delen, ga ik ook eens proberen op ribben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan