BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

 
 

JohanD

Stoker
Berichten
344
Via een kennis 5 kg hollandse ribs gekocht. Heerlijk dik, veel dikker als de ribs van de Makro. Vandaag moest na een vakantie van 2 weken zonder echte Q (behalve d skottelbraai), geQed worden voor familie. Groep van 11 man dus om 12 uur de ribs op de Q. Omdat alles aan elkaar gevroren was besloten de hele 5 kg in 1x te ontdooien en op de Q te garen. Mijn idee was een stuk rib, een zalm/ananasspies, yakitori, varkenssate. Daarmee iedereen 4 stuks lees. Met wat stokbrood en salades leek me dat genoeg. De ribs vielen zo goed in de smaak dat er om gevraagd bleef worden. op 1,1 kg na alles is opgegaan  :D

44904d40a4384865680a08b52b4f30da_zps530d751b.jpg


Sorry voor de slechte foto, van de rest geen foto's gemaakt
 
Goed geslaagd feestje dus. Mooi die ribs. Hier is ook de voorkeur voor de meer dikke vlezige ribs.
 
vlezige ribs, hhhmmm, waar haal je ze?
 
Derooie zei:
vlezige ribs, hhhmmm, waar haal je ze?

Voor de eerste keer via een kennis. Geen idee waar hij ze haalt maar ze zijn ongeveer even duur als de aanbieding van de Makro maar veel beter.
 
Zien er smaakvol uit  :D. Ook benieuwd naar de methode.
 
Dat moet een heerlijk feest geweest zijn!
 
Wat een lekkere dikke ribben zeg!! wat was de methode??
 
Dix0r zei:
Mooi. Welke methode en technieken heb je gebruikt?

Ik heb ze gemaakt op de WSM volgens de 3 2 1 methode.
 
dat zijn hele lekkere ribs
 
Yep, je kan goed zien dat hier meer vlees aan zit !
 
Terug
Bovenaan Onderaan