- Berichten
- 824
Gister spareribs gemaakt volgens Pitmasterx. De ribben legt hij enkel met zout op hoog vuur 140-150. Ik bedacht me dat ik nog wat pekel zout had staan van GrateGoods. De verhouding wat aangepast en 200 gram op 3 liter de ribben en voor 22 uur ingelegd.
Ook kwam Pitmasterx met een dipsausje. Wij vonden ?m wat minder.
Na 22 uur de ribden droog gedept en op kamertemperatuur laten komen.
In tegenstelling tot low and slow blijft het vlies aan de buikzijde eraan zitten. Dit vormt een beschermlaagje. Ik kon me niet inhouden en moest een stukje hiervan proeven. Crispy en echt goddelijk lekker.
Even de laatste stukjes afgrillen en klaar omgeven 10 min. te rustenen aan te snijden.
Het eind resultaat mag er zijn sappig, vleesig, de rookaal van het eigen vet.
Qua temperatuur ben ik rond de 170-180c gaan zitten en zijn ze binnen het uur klaar.
Bedankt voor het lezen en veel plezier bij het maken.
Ook kwam Pitmasterx met een dipsausje. Wij vonden ?m wat minder.
Na 22 uur de ribden droog gedept en op kamertemperatuur laten komen.
In tegenstelling tot low and slow blijft het vlies aan de buikzijde eraan zitten. Dit vormt een beschermlaagje. Ik kon me niet inhouden en moest een stukje hiervan proeven. Crispy en echt goddelijk lekker.
Even de laatste stukjes afgrillen en klaar omgeven 10 min. te rustenen aan te snijden.
Het eind resultaat mag er zijn sappig, vleesig, de rookaal van het eigen vet.
Qua temperatuur ben ik rond de 170-180c gaan zitten en zijn ze binnen het uur klaar.
Bedankt voor het lezen en veel plezier bij het maken.