BasBQ
Beef en Steak

Spareribs stapelen in aluminiumfolie?

Stephan90

Sprokkelaar
 
Berichten
43
Goedenavond,

Ik heb laatst 9 strengen spareribs volgens de 3-2-1 bereid op de wsm. Eerst gingen ze op hun kant in een ribbenrek en vervolgens allemaal 1 voor 1 ingepakt in aluminiumfolie en toen in de folie normaal op elkaar gestapeld. Echter werden ze niet zo mals als gebruikelijk. Kan dit komen doordat de ribben in de folie gestapeld waren? Waardoor de warmte niet overal goed bij kan? Benieuwd naar jullie ervaringen.



Verstuurd vanaf mijn SM-G990B met Tapatalk
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
711
Heb je ze netjes op elkaar gelegd of een beetje kris kras door elkaar.
Ik heb al meerdere keren het 2de gedaan zonder probleem.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.852
Doe het vaker zo en geen nadelige invloeden. Maar bij negen strengen heb je wel wat verschil in dikte. De dikkere leg ik dichter bij het vuur.
Ik haal ze er ook niet allemaal tegelijk eraf. Als ze er nog niet zijn dan haal ik die er later af.
 

Stephan90

Sprokkelaar
 
Berichten
43
Heb je ze netjes op elkaar gelegd of een beetje kris kras door elkaar.
Ik heb al meerdere keren het 2de gedaan zonder probleem.
Ik heb ze netjes gestapeld inderdaad.

Verstuurd vanaf mijn SM-G990B met Tapatalk
 

Stephan90

Sprokkelaar
 
Berichten
43
Doe het vaker zo en geen nadelige invloeden. Maar bij negen strengen heb je wel wat verschil in dikte. De dikkere leg ik dichter bij het vuur.
Ik haal ze er ook niet allemaal tegelijk eraf. Als ze er nog niet zijn dan haal ik die er later af.
Ja daar heb ik in alle drukte ook niet opgelet. Maar er zat inderdaad veel dikte verschil in de ribben. Goede tip om dat de volgende keer in de gaten te houden.


Verstuurd vanaf mijn SM-G990B met Tapatalk
 

Dennis H

Stoker
 
 
 
Berichten
346
Doe het vaker zo en geen nadelige invloeden. Maar bij negen strengen heb je wel wat verschil in dikte. De dikkere leg ik dichter bij het vuur.
Ik haal ze er ook niet allemaal tegelijk eraf. Als ze er nog niet zijn dan haal ik die er later af.
This is the way.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.747
@Dennis H @Frits +1 Ik stapel ze ook een beetje als een "blokhut".

Ik moet zeggen dat smaken m.b.t. "Fall of the bone" en malsheid ook verschillen.
Dus je merkt wel verschil maar dat wordt ook gewaardeerd.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
711
Het netjes stapelen zal minder warmte circulatie geven vrees ik.
Dikte verschil is natuurlijk ook een ding wat je moet in het oog houden.
Volgende keer gaat het zeker lukken­čĹŹ
 
Bovenaan Onderaan