- Berichten
- 133
Voor wat andere zaken moest ik in Nunspeet wezen en dacht.. hop gelijk even bij Rookoven langs om een rub te halen voor de pulled pork (die er toch binnenkort echt maar eens gemaakt moet worden) en gewoon omdat het een leuke zaak is om binnen te kijken 
Dan sta je voor de stelling en denk je...ik kan ook wel wat meer meenemen dus ook vast wat spareribs rub en BBQ saus meegesmokkeld. en dan 2 passen naar rechts staat een mooie goed gevulde vriezer... er werd me al van alles aangeboden wat lekker was om te maken maar had mijn zinnen toch weer op wat ribs gezet.
Nu waren het dikbevleesde ribben welke er mooi uit zagen, de samenwerking tussen hun en de Harderwijkse slager is mij niet onbekend en wist wel dat het goed vlees is wat daar vandaan komt.
Toen...(lees het goed...toen) dacht ik, dat 2 ribs voldoende waren aangezien ik nog wat erbij wou halen in de vorm van een burger en iets dergelijks.
Zondagochtend de ribs in de rub gezet, en de BBQ klaar gemaakt. Ik had nu ecobrasa briketten (welke me goed bevallen zijn in deze sessie) als een snake weggelegd met 2 stukjes appel rookhout erbij.
Rond 11.15 was hij mooi op temperatuur, rond de 120 graden en konden de ribs erop.
De deksel kon erop en even gewacht of de temperatuur goed bleef en dit was het geval dus lekker een rondje wezen fietsen.
Zo rond 14.30 heb ik ze eraf gehaald en ingepakt met een mix van boter lichte basterdsuiker en appelsap... en het resultaat was toen ze na 2 uur eraf gingen dat ze super mals waren.
Hierna heb ik er 1 ingesmeerd met de Noskos BBQ saus, dit was degene waar ik ook de Noskos rub voor had gebruikt.
De andere,waar ik nog een rub voor had van de slager, heb ik ingesmeerd met een glaze van:
4x el BBQ saus (hier de Grate Goods Memphis Sweet & Smokey Barbecue Sauce voor gebruikt)
2x el Ketjap Manis
2x el honing (een maat van mij heeft bijen en krijgt superlekkere honing ervan)
1 el bruine basterd suiker
Na een uur eraf en wat waren ze mals, de botjes zaten nog net ietsjes vast en het vlees was heerlijk (krijg er nu gelijk weer zin in
)
En toen op dat moment dacht ik... ik had er 5 moeten maken
... want ik kreeg de vraag of er nog meer was...
Deze rib bereid met de rub van de slager en gemaakte glaze.
Deze was met de Noskos rub en saus
Als laatste toch nog weer een bananenboot gemaakt, dit keer met rolo erin en een bolletje vanille ijs erbij.
Al met al weer een fijne maaltijd!
Bedankt voor het lezen

Dan sta je voor de stelling en denk je...ik kan ook wel wat meer meenemen dus ook vast wat spareribs rub en BBQ saus meegesmokkeld. en dan 2 passen naar rechts staat een mooie goed gevulde vriezer... er werd me al van alles aangeboden wat lekker was om te maken maar had mijn zinnen toch weer op wat ribs gezet.
Nu waren het dikbevleesde ribben welke er mooi uit zagen, de samenwerking tussen hun en de Harderwijkse slager is mij niet onbekend en wist wel dat het goed vlees is wat daar vandaan komt.
Toen...(lees het goed...toen) dacht ik, dat 2 ribs voldoende waren aangezien ik nog wat erbij wou halen in de vorm van een burger en iets dergelijks.
Zondagochtend de ribs in de rub gezet, en de BBQ klaar gemaakt. Ik had nu ecobrasa briketten (welke me goed bevallen zijn in deze sessie) als een snake weggelegd met 2 stukjes appel rookhout erbij.
Rond 11.15 was hij mooi op temperatuur, rond de 120 graden en konden de ribs erop.
De deksel kon erop en even gewacht of de temperatuur goed bleef en dit was het geval dus lekker een rondje wezen fietsen.
Zo rond 14.30 heb ik ze eraf gehaald en ingepakt met een mix van boter lichte basterdsuiker en appelsap... en het resultaat was toen ze na 2 uur eraf gingen dat ze super mals waren.
Hierna heb ik er 1 ingesmeerd met de Noskos BBQ saus, dit was degene waar ik ook de Noskos rub voor had gebruikt.
De andere,waar ik nog een rub voor had van de slager, heb ik ingesmeerd met een glaze van:
4x el BBQ saus (hier de Grate Goods Memphis Sweet & Smokey Barbecue Sauce voor gebruikt)
2x el Ketjap Manis
2x el honing (een maat van mij heeft bijen en krijgt superlekkere honing ervan)
1 el bruine basterd suiker
Na een uur eraf en wat waren ze mals, de botjes zaten nog net ietsjes vast en het vlees was heerlijk (krijg er nu gelijk weer zin in

En toen op dat moment dacht ik... ik had er 5 moeten maken



Deze rib bereid met de rub van de slager en gemaakte glaze.
Deze was met de Noskos rub en saus
Als laatste toch nog weer een bananenboot gemaakt, dit keer met rolo erin en een bolletje vanille ijs erbij.
Al met al weer een fijne maaltijd!
Bedankt voor het lezen
