BasBQ
Beef en Steak

Spareribs Noskos Classic Style

GuiltyNL

Sprokkelaar
Berichten
46
Vandaag was het een mooie dag om wat spareribs te bereiden voor het avondmaal!

Ik heb ervoor gekozen om mooie ribbetjes van onze lokale keurslager te gebruiken voor de ribs met de producten van @noskos.

De (halve) ribbetjes in kwestie (de slager had zich al kwaad gemaakt op de vliezen, op een paar hardnekkige stukjes na):
IMG_20200815_103659.jpg


De Noskos rub erop:
IMG_20200815_104755.jpg

IMG_20200815_104758.jpg


Ik heb ze niet de hele nacht laten in de koelkast gehad, maar ik heb ervoor gekozen om de in de ochtend te marineren en rond 14.00 op mijn Weber MTP 57 te gooien.

De voorbereidingen, briketten in het midden aansteken:
IMG_20200815_135319.jpg

En na een tijdje mijn geweekte hickory houtsnippers erbij:
IMG_20200815_135626.jpg

IMG_20200815_135816.jpg


Diffuser plate in de alufolie gezet en een bak water erop:
IMG_20200815_135933.jpg

Ribbetjes even los erop, twee met iGrill sensoren en een omgevings-sensor:
IMG_20200815_140136.jpg

En roken maar:
IMG_20200815_141049.jpg

Na 45 minuten gestart met de mop, ook naar recept van Noskos (appelsap, sojasaus, boter, whiskey):
IMG_20200815_151310.jpg

IMG_20200815_152633.jpg

En elk uur een laagje erop:
IMG_20200815_153105.jpg

Bij de derdie mop-sessie begonnen ze er toch al erg lekker uit te zien:
IMG_20200815_162255.jpg

Na zo'n 3,5 uur was het tijd om de ribs af te lakken met de Noskos BBQ-saus:
IMG_20200815_173328.jpg

En weer terug in het rek (oh ja, die had ik in gebruik genomen na de eerste keer moppen):
IMG_20200815_180430.jpg

En het eindresultaat. Kerntemperatuur op 90 graden, temperatuur van de Weber heeft de gehele sessie tussen de 110 en 130 graden gezeten:

IMG_20200815_182257.jpg

IMG_20200815_182327.jpg


Opgegeten met mijn gezin en een goede vriend uitgenodigd. Subliem waren ze! Erg tevreden mee. Zacht, mals, erg sappig en alle smaken uitstekend in balans. De volgende keer weer en wellicht met de 3-2-1 methode.
 
Laatst bewerkt:

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.157
Dit ziet er mooi uit.
Wil mijn ontbijt wel afstaan voor een stukje spare rib.

De vraag van Wiely-be zou ik ook wel graag weten. De kolenring en plaat ligt al maanden ongebruikt in de garage.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.371
schuif maar door. dit lust ik ook heeeeeeel erg graag
waarom rekje gebruikt? het paste toch op het rooster? extra afwas zo
 

GuiltyNL

Sprokkelaar
Berichten
46
Lekkere ribbetjes, lusten we bezorg je ook? 😊
Tuurlijk, kan wel even onderweg zijn. :ROFLMAO:
Hoe lang duurt het voor hij op temperatuur komt?
Ik heb dezelfde Q en voorlopig toch meer fan van de snake methode.
Duurt een klein uurtje. Maar de tussentijd gewoon gebruikt om de voorbereidingen te treffen. Het werkt prima.
Dit ziet er mooi uit.
Wil mijn ontbijt wel afstaan voor een stukje spare rib.

De vraag van Wiely-be zou ik ook wel graag weten. De kolenring en plaat ligt al maanden ongebruikt in de garage.
Zonde, ding werkt erg goed!

schuif maar door. dit lust ik ook heeeeeeel erg graag
waarom rekje gebruikt? het paste toch op het rooster? extra afwas zo
Makkelijker om eruit te pakken tijdens het moppen en lakken. Rekje was zo schoon. Pak daarvoor een stukje 0-Staalwol is schoon in 2 minuten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hans
Bovenaan Onderaan