BasBQ
Beef en Steak

Spareribs: Memphis dry Rub + Kansas City style

 
 

Jupilerman

Kooltjesharker
Berichten
123
Gisteren twee soorten ribbetjes gemaakt op de WSM om een vergelijkende test te doen.

Beiden heel lekker, het bezoek had een heel lichte voorkeur voor de Kansas City style ribs..

1,5 uur roken en vanaf daarna iedere 45min sprayen...

Afwerken met de dry Rub en BBQ saus en... aanvalleuh...

daaaaa84235188880b181938194c46a2.jpg

b0e5ddd35d2dc5f4bfb54cd20f4318d0.jpg

1261ab73dd36dc3d586ddc6dc3804673.jpg

e200687cf3c49e790b72934566cffdf6.jpg

ef28828ce814ee3687b5927f8af8a24e.jpg

88e98bd687c2df7ee646606a13276c0f.jpg

9266cbf5e6213d758c466bca94658092.jpg

3b533b43361073df921daf9adab98cb0.jpg

92121823b8919558a8ee963e3677f1b9.jpg

d57cc3e4ec3a665f5cf18319ba6d95c2.jpg

757f2bb7f7eb7ea00aa12c3cb14456d5.jpg



Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Niet ingepakt? Ze zien er erg lekker uit, met nog enige bite.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Zo eet je ze niet in het restaurant, lekker.  :) !
 
Brecht zei:
Niet ingepakt? Ze zien er erg lekker uit, met nog enige bite.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

Nee klopt, niet ingepakt en dus meer bite aan.  Lagen in totaal 4,5u op de smoker.

Is blijkt de manier dat ze deze 2 stijlen maken.. :)


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Zien er goed uit!
 
Jupilerman zei:
Brecht zei:
Niet ingepakt? Ze zien er erg lekker uit, met nog enige bite.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

Nee klopt, niet ingepakt en dus meer bite aan.  Lagen in totaal 4,5u op de smoker.

Is blijkt de manier dat ze deze 2 stijlen maken.. :)


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
Kan je wat meer info geven over de juiste bereidingswijze, dit zou ik ook wel eens willen proberen.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Probeer de temp te houden tussen 106-120C, 1,5u goed Roken en vanaf dan iedere 45min besproeien met dat appelsap om ze vochtig te houden. Dit blijven doen tot je met je handen aan de beentje kan trekken zodat het vlees vlot loskomt.

Dat simpel :)

Beide inwrijven met rub en 2-4 uren laten marineren in de koelkast.

Verder, voor de dry rib net voor je de ribs gaat serveren nog eens de rub over strooien.

Voor de Kansas city, (dun) lakken met BBQ saus, nog een kleine 10 min verder op de smoker en eten maar.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Dat ga ik de volgende maal dat ik ribs maak ook eens uittesten, dat inpakken vind ik toch een hoop gedoe.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Brecht zei:
Dat ga ik de volgende maal dat ik ribs maak ook eens uittesten, dat inpakken vind ik toch een hoop gedoe.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

Plus, geeft ook een andere smaak!


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Ziet er lekker uit ;)
 
Zonde dat er nog geen geur PC bestaat, ziet er heerlijk uit.  :-*
 
smakelijke foto's zeg, idd jammer dat er nog geen geurinternet is.
Ja om ze niet in te pakken is een keuze, die ik zelf liever niet doe.

lekker hoor!

B-)
 
Top kleurtjes! Kun je me vertellen waar die bbq saus uit bestaat? Is die gekocht of eigen recept ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
scrappy1307 zei:
Top kleurtjes! Kun je me vertellen waar die bbq saus uit bestaat? Is die gekocht of eigen recept ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik kocht deze, grote foods Kansas city red sauce


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan