- Berichten
- 1.437
Vrijdag een bezoekje gedaan aan de Makro.
Er werd wat vlees meegebracht (cote de boeuf, aberdeen black angus picanha en een doos spareribs).
De spareribs zaten mooi individueel verpakt.
Handig om een aantal strengen te selecteren en de overige in de vriezer op te bergen.
Na een nachtje ontdooien in de koelkast, ontvliesd en in de rub gezet.
Intussen de Q aangestoken met Grill Fanatics White Quebracho die ik van Rookoven.com kreeg om te testen. (Had recent een nare ervaring met een ander merk wat ik bij hun gekocht had en ze besloten me een zak van een ander merk en houtsoort toe te zenden om te testen).
Mooie grote brokken houtskool.
Na 3 uur roken werd het tijd om het ribrekje van de Q te halen.
Tijd om in te pakken. Een aantal met roomboter,
en agavesiroop en bij de overige de agavesiroop vervangen door srirachasaus voor pittigere ribben.
Na het uitpakken de ribben afgelakt met een zelfgemaakte cola barbecuesaus. Voor de pittigere ribben werd aan de laksaus nog een vleugje sriracha toegevoegd en nog eentje afgelakt met het vocht uit de folie.
Na de maaltijd nog een lekker chocoladegebakje van één van mijn favoriete patissiers. Een luxe om hier vlak in de buurt 2 top patissiers te hebben, die beiden een vermelding hebben in Gault&Millau.
Er werd wat vlees meegebracht (cote de boeuf, aberdeen black angus picanha en een doos spareribs).
De spareribs zaten mooi individueel verpakt.
Handig om een aantal strengen te selecteren en de overige in de vriezer op te bergen.
Na een nachtje ontdooien in de koelkast, ontvliesd en in de rub gezet.
Intussen de Q aangestoken met Grill Fanatics White Quebracho die ik van Rookoven.com kreeg om te testen. (Had recent een nare ervaring met een ander merk wat ik bij hun gekocht had en ze besloten me een zak van een ander merk en houtsoort toe te zenden om te testen).
Mooie grote brokken houtskool.
Na 3 uur roken werd het tijd om het ribrekje van de Q te halen.
Tijd om in te pakken. Een aantal met roomboter,
en agavesiroop en bij de overige de agavesiroop vervangen door srirachasaus voor pittigere ribben.
Na het uitpakken de ribben afgelakt met een zelfgemaakte cola barbecuesaus. Voor de pittigere ribben werd aan de laksaus nog een vleugje sriracha toegevoegd en nog eentje afgelakt met het vocht uit de folie.
Na de maaltijd nog een lekker chocoladegebakje van één van mijn favoriete patissiers. Een luxe om hier vlak in de buurt 2 top patissiers te hebben, die beiden een vermelding hebben in Gault&Millau.