- Berichten
- 133
Vandaag nog maar weer een poging gedaan om het klaarmaken van de spareribs onder controle te krijgen.
Na de vorige keer ging het met de temperatuur niet helemaal lekker... dussss nogmaals!
Gisteren ribs gehaald bij de slager en vanmorgen in de rug gezet, en gisteren was ik ook bij Rookoven.com in Nunspeet geweest, daar ecobrasa briketten meegenomen.
Weer een snake gebouwd en een stuk of 8 blokjes in de starter.
De temperatuur zat weer net boven de 100 graden.
Toch maar de ribs erop op gelegd, in het Ikea --> top idee!
Maar de temperatuur kwam niet veel hoger.
Ik had nu een snake gemaakt met 3 blokjes per keer... Na wat extra erbij gelegd kwam het wel wat hoger maar later zat ik weer net iets eronder.
De volgende keer ga ik 4 of 5 blokken per keer leggen voor de snake. Die temperatuur moet omhoog.
Ik had een standaard rub gebruikt en een mopsaus (had ik ergens gelezen) van 2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels sojasaus en 200ml appelsap.
Daarmee af en toe ingesmeerd en na 3 uur ingepakt, en weer 2 uur erop daarna nog een half uur.
Uiteindelijk was het wel smakelijk maar ze hadden iets malser mogen zijn. Het zat nog iets te vast om het bot.
Ik denk dat de temperatuur de boosdoener is, en dat gaan we nog maar eens onderzoeken
Maar zoals gezegd was het wel lekker, ook iets minder kruiden gebruikt wat ook gewaardeerd werd.
Daarna werden de marshmallows gemaakt waar de kinderen altijd plezier mee hebben.
Na de vorige keer ging het met de temperatuur niet helemaal lekker... dussss nogmaals!
Gisteren ribs gehaald bij de slager en vanmorgen in de rug gezet, en gisteren was ik ook bij Rookoven.com in Nunspeet geweest, daar ecobrasa briketten meegenomen.
Weer een snake gebouwd en een stuk of 8 blokjes in de starter.
De temperatuur zat weer net boven de 100 graden.
Toch maar de ribs erop op gelegd, in het Ikea --> top idee!
Maar de temperatuur kwam niet veel hoger.
Ik had nu een snake gemaakt met 3 blokjes per keer... Na wat extra erbij gelegd kwam het wel wat hoger maar later zat ik weer net iets eronder.
De volgende keer ga ik 4 of 5 blokken per keer leggen voor de snake. Die temperatuur moet omhoog.
Ik had een standaard rub gebruikt en een mopsaus (had ik ergens gelezen) van 2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels sojasaus en 200ml appelsap.
Daarmee af en toe ingesmeerd en na 3 uur ingepakt, en weer 2 uur erop daarna nog een half uur.
Uiteindelijk was het wel smakelijk maar ze hadden iets malser mogen zijn. Het zat nog iets te vast om het bot.
Ik denk dat de temperatuur de boosdoener is, en dat gaan we nog maar eens onderzoeken

Maar zoals gezegd was het wel lekker, ook iets minder kruiden gebruikt wat ook gewaardeerd werd.
Daarna werden de marshmallows gemaakt waar de kinderen altijd plezier mee hebben.