Goedendag allen,
Na jaren een "traditionele" bbqer te zijn dacht ik tijd voor het echte werk. Ik en mijn vrouw vinden spareribs altijd erg lekker, maar die voorgegaarde spareribs zijn natuurlijk 3 keer niks.
Hierbij een kort verslag hoe het gegaan is.
Als eerste lekker de spareribs in de rub gezet. Ik heb de rub zelf gemaakt naar recept van noskos waarbij ik cajenne poeder heb verdubbeld. Ik hou wel van wat pit. Ja jullie zien het goed. Het zijn er twee, en helaas past er maar 1 op de bbq. De andere heb ik maar in de oven gedaan. Weggooien is ook zonde en gelijk vergelijkingsmateriaal of de bbq wel echt lekkerder is
Daarna de bbq klaargemaakt volgens de Minion methode van noskos en wat kersen rookhout toegevoegd (staat niet op de foto, was het bijna vergeten).
Even wachten tot het warm is en de ribs kunnen er op! Wat ik wel lastig vond is dat als je de deksel open maakt de temperatuur gigantisch daalt. En met het koude vlees er in duurt het lang voordat hij op temperatuur is. Daarom deze stap 3 en een half uur gedaan. Iemand tips om dit in het vervolg te voorkomen ? Maar na 3.5 uur lag hij er dan zo uit. Prima resultaat al zeg ik het zelf.
Toen de volgende stap, lekker ingepakt, kolen bijgevuld en hup er weer op. Na een uur en 15 minuten weer uitgepakt en op de bbq gelegd en na een half uurtje uitharden lag hij er zo bij.
Toen afgelakt met een neutrale bbq saus (de rub had tenslotte al de pittige smaak) en een half uurtje verder waren ze ein-de-lijk klaar om op te eten.
Het eindresultaat waren volgens mij en mijn vrouw de lekkerste spareribs ooit. Niet alles ging goed, maar ach dat mag de pret niet drukken. Het smaakte prima.
Mijn vrouw vroeg direct en wat word het volgende stuk vlees?
Na jaren een "traditionele" bbqer te zijn dacht ik tijd voor het echte werk. Ik en mijn vrouw vinden spareribs altijd erg lekker, maar die voorgegaarde spareribs zijn natuurlijk 3 keer niks.
Hierbij een kort verslag hoe het gegaan is.
Als eerste lekker de spareribs in de rub gezet. Ik heb de rub zelf gemaakt naar recept van noskos waarbij ik cajenne poeder heb verdubbeld. Ik hou wel van wat pit. Ja jullie zien het goed. Het zijn er twee, en helaas past er maar 1 op de bbq. De andere heb ik maar in de oven gedaan. Weggooien is ook zonde en gelijk vergelijkingsmateriaal of de bbq wel echt lekkerder is

Daarna de bbq klaargemaakt volgens de Minion methode van noskos en wat kersen rookhout toegevoegd (staat niet op de foto, was het bijna vergeten).
Even wachten tot het warm is en de ribs kunnen er op! Wat ik wel lastig vond is dat als je de deksel open maakt de temperatuur gigantisch daalt. En met het koude vlees er in duurt het lang voordat hij op temperatuur is. Daarom deze stap 3 en een half uur gedaan. Iemand tips om dit in het vervolg te voorkomen ? Maar na 3.5 uur lag hij er dan zo uit. Prima resultaat al zeg ik het zelf.
Toen de volgende stap, lekker ingepakt, kolen bijgevuld en hup er weer op. Na een uur en 15 minuten weer uitgepakt en op de bbq gelegd en na een half uurtje uitharden lag hij er zo bij.
Toen afgelakt met een neutrale bbq saus (de rub had tenslotte al de pittige smaak) en een half uurtje verder waren ze ein-de-lijk klaar om op te eten.
Het eindresultaat waren volgens mij en mijn vrouw de lekkerste spareribs ooit. Niet alles ging goed, maar ach dat mag de pret niet drukken. Het smaakte prima.
Mijn vrouw vroeg direct en wat word het volgende stuk vlees?