- Berichten
- 4.941
Na al die jaren dat ik met BBQ bezig ben, heb ik nog nooit spareribs gemaakt. Daarom werd het onderhand eens tijd dat ik ze ging maken.
4 ribben gehaald bij de slager vandaag. En deze in de Frank?s Pork Prank gezet.
BGE weer eens van stal gehaald. En deze opgestookt naar 110gr. Een chunk kersenhout er bij voor de rook. En toen de temp stabiel was de ribben er op.
Nu had ik mooi tijd om eens zelf een BBQsaus te gaan maken. Deze heb ik gemaakt met inspiratie van Noskos zijn gerookt bier BBQsaus. Ik had alleen geen gerookt bier. Maar gewoon pils er in verwerkt. Erg lekkere BBQsaus. Aanrader.
Tussen door maar eens spieken hoe de ribs gaan
Na 2,5u zag de bark op de ribben er wel goed uit. Even temperatuur gemeten. En de kern zat op 75gr. Tijd om in te pakken.
De ribben hebben ruim een uur ingepakt op de BBQ gelegen. Het waren geen hele dikke ribben. Dus vond het wel lang genoeg. Ribs uitgepakt en die waren mooi gaar. Fall of the bone. Ribs weer op het rooster gelegd en ingesmeerd met de zelfgemaakt BBQsaus. En vervolgens 45min laten liggen. Zodat de saus lekker kon karameliseren.
Eindelijk kon ik dan na een middag BBQ voor het eerst mijn zelfgemaakte ribs gaan proeven.
WoW wat lekker. Nu weet ik hoe het hoort.
We hadden er nog een salade van rucola en veldsla bij. En een gepofte zoete aardappel. Welke ik gevuld had met een roomboter/kaneel vulling. Erg lekker.
Ik ga ze zeker vaker maken. Wel wil ik ze eens maken dat ik het vlees echt van het bot moet kluiven. Dat vind ik ook wel zo lekker.
Lang verhaal en een hoop foto?s voor wat ribs. Maar ja, blijft gewoon leuk dat BBQ
Bedankt voor het kijken.
Bram.
4 ribben gehaald bij de slager vandaag. En deze in de Frank?s Pork Prank gezet.

BGE weer eens van stal gehaald. En deze opgestookt naar 110gr. Een chunk kersenhout er bij voor de rook. En toen de temp stabiel was de ribben er op.

Nu had ik mooi tijd om eens zelf een BBQsaus te gaan maken. Deze heb ik gemaakt met inspiratie van Noskos zijn gerookt bier BBQsaus. Ik had alleen geen gerookt bier. Maar gewoon pils er in verwerkt. Erg lekkere BBQsaus. Aanrader.



Tussen door maar eens spieken hoe de ribs gaan


Na 2,5u zag de bark op de ribben er wel goed uit. Even temperatuur gemeten. En de kern zat op 75gr. Tijd om in te pakken.



De ribben hebben ruim een uur ingepakt op de BBQ gelegen. Het waren geen hele dikke ribben. Dus vond het wel lang genoeg. Ribs uitgepakt en die waren mooi gaar. Fall of the bone. Ribs weer op het rooster gelegd en ingesmeerd met de zelfgemaakt BBQsaus. En vervolgens 45min laten liggen. Zodat de saus lekker kon karameliseren.

Eindelijk kon ik dan na een middag BBQ voor het eerst mijn zelfgemaakte ribs gaan proeven.




WoW wat lekker. Nu weet ik hoe het hoort.
We hadden er nog een salade van rucola en veldsla bij. En een gepofte zoete aardappel. Welke ik gevuld had met een roomboter/kaneel vulling. Erg lekker.
Ik ga ze zeker vaker maken. Wel wil ik ze eens maken dat ik het vlees echt van het bot moet kluiven. Dat vind ik ook wel zo lekker.
Lang verhaal en een hoop foto?s voor wat ribs. Maar ja, blijft gewoon leuk dat BBQ

Bedankt voor het kijken.
Bram.