- Berichten
- 920
Ik bedacht me opeens dat ik nog nooit spareribs heb gemaakt zoals het "moet". 3-2-1 methode wel eens gebruikt, maar nooit de moeite genomen om ze af te lakken. Vandaag dus maar eens doen op de juiste manier.
Bij de supermarkt lagen naturel ribben, niet dik bevleesd maar goed genoeg om te gebruiken.
Deze ontvliest met de achterkant van een theelepel.
Daarna ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet. Op 1 rib heb ik zelfgemaakte rub volgens Noskos pulled pork rub gebruikt, de andere met Pork & Poultry van Grate Goods.
In folie ingepakt en even terug de koelkast in tot de barbecue op temp is.
Hierna op de bbq gelegd waar ik tussen de kolen 2 stukjes kersenhout heb gelegd. Temperatuur constant op 100/110 graden gehouden.
Na 2 uur ingepakt met boter, honing en appelsap. Na 1,5 uur uitgepakt en een kwartier laten drogen op de grill
Hierna 2 maal met een kwartier tussenpauze ingepakt met bbq saus (sweet dalton smokey bbq honey)
Hierna heerlijk gegeten, volgens de kenners (mijn zoons) lekkerder dan ze ooit gehad hebben. Ik ben bang dat ik dit vaker "moet" doen.
Volgende keer met lekker dikbevleesde ribben.
Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Bij de supermarkt lagen naturel ribben, niet dik bevleesd maar goed genoeg om te gebruiken.
Deze ontvliest met de achterkant van een theelepel.
Daarna ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet. Op 1 rib heb ik zelfgemaakte rub volgens Noskos pulled pork rub gebruikt, de andere met Pork & Poultry van Grate Goods.
In folie ingepakt en even terug de koelkast in tot de barbecue op temp is.
Hierna op de bbq gelegd waar ik tussen de kolen 2 stukjes kersenhout heb gelegd. Temperatuur constant op 100/110 graden gehouden.
Na 2 uur ingepakt met boter, honing en appelsap. Na 1,5 uur uitgepakt en een kwartier laten drogen op de grill
Hierna 2 maal met een kwartier tussenpauze ingepakt met bbq saus (sweet dalton smokey bbq honey)
Hierna heerlijk gegeten, volgens de kenners (mijn zoons) lekkerder dan ze ooit gehad hebben. Ik ben bang dat ik dit vaker "moet" doen.
Volgende keer met lekker dikbevleesde ribben.







Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk