- Berichten
- 224
Vorige week, prachtig weer, zo spannend om een eerste keer een lange bbq sessie te gaan starten. Van te voren goed de filmpjes bekeken van NOSKOS. Wat een keuzes allemaal. Denk aan inrichten van de bbq, voor de eerste keer een snake gemaakt. Het is voor een ervaren bbq-er mogelijk een fluitje van een cent maar de eerste keer vond ik wel spannend om zo lang de temperatuur gelijk te houden. Maar ik kan wel zeggen dat het me gelukt is.
Alles klaargezet, zo mis ik geen enkele stap om heerlijke ribs te maken.
Het ontvliezen, wat ik nog nooit gedaan had maar wel overal zag dat je deze stap niet over moest slaan was wel een ding.
Bij de eerste rib zag ik geen vlies, maar ja je gaat toch op zoek als je dit voor het eerst doet. Na wat gepruts ben ik gestopt en begon ik maar met de tweede rib. Daar trof ik wel een vlies aan. Toen had ik pas door dat de eerste geen vlies had. Nou zo bouw je dus ervaring op.
Vervolgens de goede rub erop van NOSKOS want ja Dennis met zijn BBQ kanaal maakt me wegwijs in BBQ land.
BBQ volledig ingericht met waterbak, temp meting naast de ribs, rookhout en uiteraard de snak uitvoering.
Ik begon uiteindelijk om 12:30. (Mooi op tijd dacht ik maar voortaan ga ik een uurtje eerder starten)
Wat een rook kwam ervan af. Ik schaamde me wel een beetje. Hopenlijk hebben de buren geen last van me gehad. Hoe lossen jullie dit op. Het appelhout is gortdroog maar het rookte behoorlijk.
Na 3 uur in de ongezouten roomboter, agave siroop en lichte bruine suiker ingepakt. Op de verpakking stond dat het extra dikke Alu.folie was, nou toen ik de zachte boter aan het uitsmeren was scheurde het al. Dus een nieuwe stuk Alu folie gepakt en opnieuw ingesmeerd. UIteindelijk moet de gesmolten inhoud niet uit de folie druppelen. De lucht die vrij kwam was verrukkelijk van het vlees.
En na 75 minuten even gekeken en geprikt.
Vervolgens ingesmeerd met een BBQ saus die we nog hadden. Helaas kon ik de NOSKOS BBQ saus niet aanbrengen omdat deze op was.
Zo nog even een uurtje laten liggen op 100-120 graden.
En daarna aangesneden. We hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes, salade en snijboontjes.
Het vlees was super mals. Dat het rookhout zijn werk gedaan heeft is wel te zien.
Ik was trots op het resultaat en de familie raakt al enthousiaster. Ze kunnen niet wachten dat ze weer wat lekkers van me krijgen.
Alles klaargezet, zo mis ik geen enkele stap om heerlijke ribs te maken.
Het ontvliezen, wat ik nog nooit gedaan had maar wel overal zag dat je deze stap niet over moest slaan was wel een ding.
Bij de eerste rib zag ik geen vlies, maar ja je gaat toch op zoek als je dit voor het eerst doet. Na wat gepruts ben ik gestopt en begon ik maar met de tweede rib. Daar trof ik wel een vlies aan. Toen had ik pas door dat de eerste geen vlies had. Nou zo bouw je dus ervaring op.

Vervolgens de goede rub erop van NOSKOS want ja Dennis met zijn BBQ kanaal maakt me wegwijs in BBQ land.
BBQ volledig ingericht met waterbak, temp meting naast de ribs, rookhout en uiteraard de snak uitvoering.
Ik begon uiteindelijk om 12:30. (Mooi op tijd dacht ik maar voortaan ga ik een uurtje eerder starten)
Wat een rook kwam ervan af. Ik schaamde me wel een beetje. Hopenlijk hebben de buren geen last van me gehad. Hoe lossen jullie dit op. Het appelhout is gortdroog maar het rookte behoorlijk.
Na 3 uur in de ongezouten roomboter, agave siroop en lichte bruine suiker ingepakt. Op de verpakking stond dat het extra dikke Alu.folie was, nou toen ik de zachte boter aan het uitsmeren was scheurde het al. Dus een nieuwe stuk Alu folie gepakt en opnieuw ingesmeerd. UIteindelijk moet de gesmolten inhoud niet uit de folie druppelen. De lucht die vrij kwam was verrukkelijk van het vlees.
En na 75 minuten even gekeken en geprikt.
Vervolgens ingesmeerd met een BBQ saus die we nog hadden. Helaas kon ik de NOSKOS BBQ saus niet aanbrengen omdat deze op was.
Zo nog even een uurtje laten liggen op 100-120 graden.
En daarna aangesneden. We hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes, salade en snijboontjes.
Het vlees was super mals. Dat het rookhout zijn werk gedaan heeft is wel te zien.
Ik was trots op het resultaat en de familie raakt al enthousiaster. Ze kunnen niet wachten dat ze weer wat lekkers van me krijgen.