Na veel gelezen te hebben over de 3-2-1 methode wilde ik dit zelf ook maar eens proberen.
Dit is een van de eerste keren geweest dat ik wat anders ben gaan doen op de barbecue dan het traditionele Nederlandse "Koeien-schroeien"
Bij de slager 2 mooie spareribs gehaald

Omdat ik overal las hoe makkelijk een eigen dry-rub maken eigenlijk was, ben ik naar de winkel gegaan om diverse specerijen te halen en daarna aan de slag gegaan met het maken van een rub met de volgende ingredienten:


Na de spareribs te hebben ontdaan van het vlies heb ik de bovenzijde goed ingesmeerd met de dry-rub en het het even laten staan. Ondertussen de barbecue gereed gemaakt om te werken met de snake-methode om low & slow te gaan barbecuen.

Eerst natuurlijk 3 uren indirect gerookt met de vleeszijde boven. Daarna heb ik de spareribs ingepakt in aluminiumfolie met wat basterdsuiker en appelsap en met de vleeszijde naar beneden 2 uren indirect gelegd. Toen ik het aluminiumfolie opende kwam er al een heerlijke geur van de spareribs af en waren ze al goed mals.

Daarna heb ik de spareribs weer met de vleeszijde naar boven indirect terug gelegd en heb ze afgelakt met een barbecuesaus. Toen ze klaar waren en ik ze open sneed, was ik best wel trots op het eindresultaat.... zo zie je ze ook wel vaker op foto's of bij de slager liggen, maar nooit verwacht dat ik dit zelf ook zo voor elkaar kon krijgen....

Bij het snijden was de rookrand goed te zien.... ook dat was dus goed gelukt

Uiteindelijk hebben we lekker met z'n allen zitten smullen... lekker simpel met wat stokbrood/kruidenboter en komkommer-tomaat salade erbij.


In ieder geval zeker voor herhaling vatbaar....
Dit is een van de eerste keren geweest dat ik wat anders ben gaan doen op de barbecue dan het traditionele Nederlandse "Koeien-schroeien"

Bij de slager 2 mooie spareribs gehaald

Omdat ik overal las hoe makkelijk een eigen dry-rub maken eigenlijk was, ben ik naar de winkel gegaan om diverse specerijen te halen en daarna aan de slag gegaan met het maken van een rub met de volgende ingredienten:


Na de spareribs te hebben ontdaan van het vlies heb ik de bovenzijde goed ingesmeerd met de dry-rub en het het even laten staan. Ondertussen de barbecue gereed gemaakt om te werken met de snake-methode om low & slow te gaan barbecuen.

Eerst natuurlijk 3 uren indirect gerookt met de vleeszijde boven. Daarna heb ik de spareribs ingepakt in aluminiumfolie met wat basterdsuiker en appelsap en met de vleeszijde naar beneden 2 uren indirect gelegd. Toen ik het aluminiumfolie opende kwam er al een heerlijke geur van de spareribs af en waren ze al goed mals.

Daarna heb ik de spareribs weer met de vleeszijde naar boven indirect terug gelegd en heb ze afgelakt met een barbecuesaus. Toen ze klaar waren en ik ze open sneed, was ik best wel trots op het eindresultaat.... zo zie je ze ook wel vaker op foto's of bij de slager liggen, maar nooit verwacht dat ik dit zelf ook zo voor elkaar kon krijgen....

Bij het snijden was de rookrand goed te zien.... ook dat was dus goed gelukt


Uiteindelijk hebben we lekker met z'n allen zitten smullen... lekker simpel met wat stokbrood/kruidenboter en komkommer-tomaat salade erbij.


In ieder geval zeker voor herhaling vatbaar....
