Beef en Steak

Spareribs 3-2-1 vs. Easterwood

Rens008

Sprokkelaar
Berichten
31
Na verschillende methoden van spareribs bereiden uit te proberen (zie Niet 1 maar 2 verschillende spareribs bereiden en 3e BBQ sessie: Chinese Spareribs, Moink balls, Rookkaas), ben ik er uit. Het lekkerste (voornamelijk, het malste) vind ik de 3-2-1 methode; vooral vanwege het inpakken tijdens de 2e cyclus. Dit stomen van de spareribs geeft een malsheid die ik met de Easterwood methode (zowel niet op 160 als langer op 120graden) niet voor elkaar krijg.
Dit zegt overigens nog niets over mijn voorkeur voor de smaak die aangebracht is 😊

Deze keer op de bbq de volgende 2 recepten die qua temperatuur en bereidingsduur prima samen konden gaan. Hierdoor wederom een mooi vergelijkingsmateriaal gecreëerd. De spareribs heb ik verrijkt met zelf gemaakte appelmoes, eigen gemaakte coleslaw en Mexicaanse mais (vanwege de gevraagde temperatuur eerst even gaar gekookt ;))

1. Spareribs classic
2. Spareribs 3-2-1
Bijgerecht coleslaw
Bijgerecht appelmoes
Bijgerecht Mexicaanse Mais

1. voorbereiding avond van te voren
20240831_233516.JPG



2 verschillende spareribs op de kamado
20240901_140404.JPG


2. Sparerib inpakken
20240901_164822.JPG


Laatste cyclus
20240901_172954.JPG


Bijgerecht appelmoes:
20240901_140340.JPG



Appelmoes na ca. 25 min
20240901_144310.JPG


Appelmoes resultaat:
20240901_144831.JPG


Mais afgrillen
20240901_180807.JPG


Spareribs 1.
20240901_182612.JPG


Spareribs 2:
20240901_183610.JPG
 
Vraagje, zijn de spareribs nu zwart door verbranden? Bij mij worden ze niet zo zwart bij de 3-2-1 methode en in uren met een temperatuur tussen de 105-120gr.
 
Deels ook saus wat karameliseerd en iet wat verbrande suikers uit de saus lijkt me?
 
Het rooster lager in de Q leggen kan ook helpen tegen verbranden.
 
Vraagje, zijn de spareribs nu zwart door verbranden? Bij mij worden ze niet zo zwart bij de 3-2-1 methode en in uren met een temperatuur tussen de 105-120gr.
Ze zijn flink in de (eigen gemaakte) saus gezet en hiermee gekarameliseerd. Verbrand niet maar flink plakkerig in de mond 😬
 
Die zien er goed uit. Ben zelf ook fan van de 3-2-1 methode, geeft het beste resultaat. :)
 
Bij mij ligt het aan de ribs die ik wil bereiden. Dikbevleesde doe ik via de 3-2-1 ( aangepaste tijden wel ), en iberico doe ik via de easterwood, omdat ik die op die manier heerlijk vind !
 
Bij mij ligt het aan de ribs die ik wil bereiden. Dikbevleesde doe ik via de 3-2-1 ( aangepaste tijden wel ), en iberico doe ik via de easterwood, omdat ik die op die manier heerlijk vind !
Ik heb ook de dikbevleesde van de Makro gehaald en wil die met 3,2,1 gaan maken. Welke tijden heb je aangehouden als ik vragen mag ?
 
Ligt er een beetje aan hoe dikbevleesd, maar ik doe 2,5 - 1 1/4 - 0,5. Soms doe ik de eerste stap ook 3, maar na 2,5 kijk ik altijd even naar de kleur en of de botjes aan de uiteindes al te zien zijn. Dan zijn ze niet helemaal fall of the bone. Wil je dat wel, dan kun je de 2e stap 1,5 of zelfs langer doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan