BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3 2 1 methode

 
 

P.I.G.

Tondelzoeker
Berichten
12
Vandaag spareribs gemaakt volgens de 3 2 1 methode.

Temperatuur was tussen de 100 en 125 graden. Met wat kleine schommelingen. Heb de kokosbriketten in een "snake" gelegd.

Hier de ribs in de rub gezet
a6a9b3369b2905b9eabc6ae143fb2493.jpg


Hier 3 uurtjes op de Q gelegen. De ribs zijn gerookt met appel- en kersenhout.
73334196f0208a3a428740b525ba1ae5.jpg


Inpakken in aluminiumfolie
Beetje boter, bruine suiker en agavesiroop erop. De folie ook ingesmeerd met boter, suiker en agavesiroop. Nu 3 kwartier op de Q.
3a3151c73d281da61f6afbd9c2df3194.jpg


Nog even terug op de Q om te drogen en 2 keer ingesmeerd met bbq saus.
70389986d2342f0a6f99f7b27dc42c31.jpg


Heb de saus van Yildriz gebruikt. H
Ik heb de saus iets pittiger gemaakt met een theelepeltje sambal. Even opgewarmd in een pannetje en verdund met water zodat ie wat beter uitsmeerd.

Hier de ribben gesneden en klaar om op te eten.
7295ea8a95f7a1b7641547b46b71b737.jpg


De ribben hadden een goede rooksmaak. Ook de toevoeging van sambal aan de saus was perfect. We hebben er hier allemaal van genoten. De ribs waren binnen no time tijd op. Volgende keer 4 ribben op de Q in plaats van 2.
 
Zien er lekker uit die sambal volgende keer ook eens proberen.
 
Mooi om te zien dat ze zo goed in de smaak vielen.
 
Mooie ribbetjes. Kan niet wachten tot zondag om zelf aan de slag te gaan
 
Het is nog vroeg maar zou het wel lusten 👍
 
Terug
Bovenaan Onderaan