- Berichten
- 12
Vandaag spareribs gemaakt volgens de 3 2 1 methode.
Temperatuur was tussen de 100 en 125 graden. Met wat kleine schommelingen. Heb de kokosbriketten in een "snake" gelegd.
Hier de ribs in de rub gezet
Hier 3 uurtjes op de Q gelegen. De ribs zijn gerookt met appel- en kersenhout.
Inpakken in aluminiumfolie
Beetje boter, bruine suiker en agavesiroop erop. De folie ook ingesmeerd met boter, suiker en agavesiroop. Nu 3 kwartier op de Q.
Nog even terug op de Q om te drogen en 2 keer ingesmeerd met bbq saus.
Heb de saus van Yildriz gebruikt. H
Ik heb de saus iets pittiger gemaakt met een theelepeltje sambal. Even opgewarmd in een pannetje en verdund met water zodat ie wat beter uitsmeerd.
Hier de ribben gesneden en klaar om op te eten.
De ribben hadden een goede rooksmaak. Ook de toevoeging van sambal aan de saus was perfect. We hebben er hier allemaal van genoten. De ribs waren binnen no time tijd op. Volgende keer 4 ribben op de Q in plaats van 2.
Temperatuur was tussen de 100 en 125 graden. Met wat kleine schommelingen. Heb de kokosbriketten in een "snake" gelegd.
Hier de ribs in de rub gezet

Hier 3 uurtjes op de Q gelegen. De ribs zijn gerookt met appel- en kersenhout.

Inpakken in aluminiumfolie
Beetje boter, bruine suiker en agavesiroop erop. De folie ook ingesmeerd met boter, suiker en agavesiroop. Nu 3 kwartier op de Q.

Nog even terug op de Q om te drogen en 2 keer ingesmeerd met bbq saus.

Heb de saus van Yildriz gebruikt. H
Ik heb de saus iets pittiger gemaakt met een theelepeltje sambal. Even opgewarmd in een pannetje en verdund met water zodat ie wat beter uitsmeerd.
Hier de ribben gesneden en klaar om op te eten.

De ribben hadden een goede rooksmaak. Ook de toevoeging van sambal aan de saus was perfect. We hebben er hier allemaal van genoten. De ribs waren binnen no time tijd op. Volgende keer 4 ribben op de Q in plaats van 2.