- Berichten
- 142
Goede avond allemaal,
Ik had zin in sparerib, dus wat doen we doen? De offset smoker aan zetten en bakken maar! Echter had ik het idee gekregen om een rib in een dutch oven klaar te maken met bier. Maarja dan is de vraag, hoeveel ga ik er klaar maken? 1,2 of 3? Of ga ik mijn kleine dutch oven gebruiken van 0,7l?
Aangezien ik de enige in dit huis ben die bier drinkt of er zo nu en dan mee kookt, was de keuze al vrij snel gemaakt. De kleine DO ga ik gebruiken om het uit te proberen, ik had het nog nooit eerder klaar gemaakt namelijk.
Uiteindelijk heb ik een halve rib in de kleine DO gedaan en 2 ribben op de offset klaar gemaakt. De ribben op de offset heb ik aan de hand van 3,2,1 gemaakt. Het blijft leuk het klaar te maken.
Ik heb dan misschien wel het idee van een gebruikt, maar man man man wat was dit lekker!
Eerst heb ik de paprika en de ui gesneden, wel relatief groot gehouden want er blijft bijna niks van over.
Qua bier heb ik voor een la chouffe bokbier gekozen, dus die ging mooi open om half 12. Zelf eerst even geproefd, daarna bijna het hele flesje geleegd in de DO.
De ribben moest ik bij snijden omdat het er anders niet inpaste.
De offset stond op 125graden maar ik had 180 a 200 graden nodig. Dus dan maar de kleine kamado aanzetten. Opgestookt tot 200 graden en toen de DO erop gezet. Na 4 uur was de rib in het bier meer dan gaar. Wat een goeie lucht kwam daar van af zeg! Ik zou zeggen, de foto’s zeggen meer dan woorden.
En dan nog een paar foto’s van de ribben op de offset.
Totaal geen moeite om het vlees van het bot af te krijgen, zoals wij het lekker vinden.
Bedankt voor het lezen
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik had zin in sparerib, dus wat doen we doen? De offset smoker aan zetten en bakken maar! Echter had ik het idee gekregen om een rib in een dutch oven klaar te maken met bier. Maarja dan is de vraag, hoeveel ga ik er klaar maken? 1,2 of 3? Of ga ik mijn kleine dutch oven gebruiken van 0,7l?
Aangezien ik de enige in dit huis ben die bier drinkt of er zo nu en dan mee kookt, was de keuze al vrij snel gemaakt. De kleine DO ga ik gebruiken om het uit te proberen, ik had het nog nooit eerder klaar gemaakt namelijk.
Uiteindelijk heb ik een halve rib in de kleine DO gedaan en 2 ribben op de offset klaar gemaakt. De ribben op de offset heb ik aan de hand van 3,2,1 gemaakt. Het blijft leuk het klaar te maken.
Ik heb dan misschien wel het idee van een gebruikt, maar man man man wat was dit lekker!
Eerst heb ik de paprika en de ui gesneden, wel relatief groot gehouden want er blijft bijna niks van over.
Qua bier heb ik voor een la chouffe bokbier gekozen, dus die ging mooi open om half 12. Zelf eerst even geproefd, daarna bijna het hele flesje geleegd in de DO.
De ribben moest ik bij snijden omdat het er anders niet inpaste.
De offset stond op 125graden maar ik had 180 a 200 graden nodig. Dus dan maar de kleine kamado aanzetten. Opgestookt tot 200 graden en toen de DO erop gezet. Na 4 uur was de rib in het bier meer dan gaar. Wat een goeie lucht kwam daar van af zeg! Ik zou zeggen, de foto’s zeggen meer dan woorden.
En dan nog een paar foto’s van de ribben op de offset.
Totaal geen moeite om het vlees van het bot af te krijgen, zoals wij het lekker vinden.
Bedankt voor het lezen
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk