BasBQ
Beef en Steak

Spare ribs vlgs Easterwood methode op de WGA

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
540
Eerste keer spareribs ooit gemaakt. Eén streng past mooi op de WGA. Gekruid met van Beekum varkensrub en bereid volgens de high and fast "Easterwood" methode. Dat wil zeggen vuur opgestookt tot 160°C roostertemperatuur, (kersen) rookhout toegevoegd en ruim 1,5 indirect gegaard. Vervolgens de vleestemperatuur gemeten, die was 94°C en hiermee voldoende gaar. Hierna heb ik het vlees aan beide zijden afgelakt met bbq saus van Sweet Baby Ray. Bervolgend de deksel nog 20 minuten gesloten en de saus laten carameliseren. En het resultaat? Dat was niet verkeerd. Geen 'fall of the bone' maar dat zul je met deze methode ook niet bereiken. Iets meer bite dus. Een mooie rook smaak en één keer aflakken was naar mijn smaak voldoende. Enkel had ik iets minder royaal mogen zijn met de kruiden. Aandachtspuntje voor de volgende keer.

20220623_180635.jpg


20220623_174500.jpg


20220623_165516.jpg


20220623_155539.jpg
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
540
Zien er prima uit, nooit gedacht om dat op de WGA te proberen.
Leuke methode 😉
Prima te doen Frits. Als je, zoals ik nu, een beperkte hoeveelheid ribben klaar wil maken gaat dat prima op de WGA. De temperatuur laat zich prima regelen en het kost je slecht een handjevol aan briketten.
 

Zzzjon

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.015
Lekkere ribben zo!

De easterwood methode is perfect voor Iberico ribben, die worden helemaal fantastisch zo. Aanrader.
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
540
Lekkere ribben zo!

De easterwood methode is perfect voor Iberico ribben, die worden helemaal fantastisch zo. Aanrader.
Onlangs bij @Michel_D Iberico ribben gegeten. Die waren inderdaad erg lekker.
 

Michel_D

Stoker
 
Berichten
488
Goed gelukt zo op de alleskunner
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.250
Lekkere ribs , heb je geen overbetaalde kamado voor nodig 😅
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.326
Kijk, dat ziet er weer lekker uit.
Webers zijn toch mooie dingen.
 

J'elle

Kooltjesharker
 
Berichten
195
Zo te zien kan je echt alle kanten op met die WGA! Ziet er heerlijk uit
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
540
Lekkere ribs , heb je geen overbetaalde kamado voor nodig 😅
Kamados zijn prachtige dingen maar ieder zijn hobby. Het valt me op dat het voor bepaalde WGA idolaten een sport is om te laten zien dat je bijna alles kunt met een WGA, tot aan Pulles park en snaken toe.
 

Wilco-G

Pitmaster
 
Berichten
846
Mooie bereiding zo van de ribben Smokey dat ziet er heerlijk uit.
Neemt die baksteen niet (te) veel warmte weg? Als ik in de WGA een afscherming wil hebben gebruik ik doorgaans gewoon een aluminium bakje wat ik op maat vouw en dat werkt voor mij prima.
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.250
Kamados zijn prachtige dingen maar ieder zijn hobby. Het valt me op dat het voor bepaalde WGA idolaten een sport is om te laten zien dat je bijna alles kunt met een WGA, tot aan Pulles park en snaken toe.
Een kamado is absoluut geen musthave om lekkere gerechten te maken , maar is mooi om te zien en werkt makkelijker.
En is inderdaad leuk wga VS kamado om gelijk waardige gerechten te maken.
Maar een wga is een musthave 😅
 

defjam74

Stoker
 
Berichten
268
Mooi gedaan. Kleine 2 uurtjes en je hebt verse bbq spareribs? Sign me up. Maarre, jij hebt grote handen zeg, handjevol kolen. 🤣🤣
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.295
Ziet er goed uit. Ben nog steeds in twijfel. WGA of zo n mini Kamado...... Kan gewoon niet kiezen. (en ja ik weet dat ik ze ook alle twee kan kopen :ROFLMAO: )
 

defjam74

Stoker
 
Berichten
268
Ziet er goed uit. Ben nog steeds in twijfel. WGA of zo n mini Kamado...... Kan gewoon niet kiezen. (en ja ik weet dat ik ze ook alle twee kan kopen :ROFLMAO: )
Als je de Jumbo in Goes foodmarkt belt, misschien hebben zij er nog wat staan. Ze waren er voor 49,95.
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.295
Als je de Jumbo in Goes foodmarkt belt, misschien hebben zij er nog wat staan. Ze waren er voor 49,95.
WGA bedoel je dan? Ligt helaas niet naast de deur...
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
540
Mooie bereiding zo van de ribben Smokey dat ziet er heerlijk uit.
Neemt die baksteen niet (te) veel warmte weg? Als ik in de WGA een afscherming wil hebben gebruik ik doorgaans gewoon een aluminium bakje wat ik op maat vouw en dat werkt voor mij prima.
Het tegengestelde is waar. Zonder de baksteen straalt er teveel warmte direct naar het vlees en kan het uitdrogen als het zo lang ligt. Ik heb de ribben daarom halverwege even gedraaid zodat niet steeds 1 zijde van het vlees richting warmtebron wijst. Bij korte sessies is het inderdaad niet zo spannend.
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
540
Mooi gedaan. Kleine 2 uurtjes en je hebt verse bbq spareribs? Sign me up. Maarre, jij hebt grote handen zeg, handjevol kolen. 🤣🤣
2 uurtjes idd, dat is wat ze (lees @Frits ) zo mooi de Easterwood methode noemen. 18 briketjes om precies te zijn waarvan 8 ontstoken. Soort minion dus.
 
Bovenaan Onderaan