Jappie
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
De ladekast bbq is nog niet af maar wel af genoeg om te gebruiken. Na vorige week een trial run met een stukje zalm gedaan te hebben nu eindelijk tijd voor het echte werk.
Met een klein vuurtje onderin kwam de temperatuur in de bovenste lade bij benadering op ongeveer 110°, ideaal voor low&slow dus. In de tweede lade van onder was het zo’n 220° dus daar kon ik prima aardappelen poffen en maïskolven garen.
De ribs gerubd met noskos the spare rib, eerste keer, maar zeker niet de laatste. Erg lekker.
Ribbetjes bovenin geplaats met een bakje water eronder.
beetje rookhout op de kolen.
na 1,5 uur eraf, in de folie met een klont boter, een lik honing en een streep sriracha, daarna 45 minuten terug in de bbq. Uitgepakt, en nog eens 45 minuten terug en het laatste kwartier 2 keer afgelakt met bbq saus van Smokey Goodness.
eindresultaat was niet verkeerd. Ze hadden iets verder gegaard gemogen maar voor een eerste keer ben ik zeker niet ontevreden.
Ik moet die kast wel gaan isoleren, er is een halve zak dammers en een flinke hoeveelheid hout doorheen gegaan, dat ben ik van m’n green egg niet gewend.
Als hij af is zal ik wel een kleine fotoreportage posten van het klusproces. Voorlopig ben ik al reuze blij dat ie doet wat ie moet doen ik heb nu al zin om er vaker mee aan de slag te gaan.
Met een klein vuurtje onderin kwam de temperatuur in de bovenste lade bij benadering op ongeveer 110°, ideaal voor low&slow dus. In de tweede lade van onder was het zo’n 220° dus daar kon ik prima aardappelen poffen en maïskolven garen.
De ribs gerubd met noskos the spare rib, eerste keer, maar zeker niet de laatste. Erg lekker.
Ribbetjes bovenin geplaats met een bakje water eronder.
beetje rookhout op de kolen.
na 1,5 uur eraf, in de folie met een klont boter, een lik honing en een streep sriracha, daarna 45 minuten terug in de bbq. Uitgepakt, en nog eens 45 minuten terug en het laatste kwartier 2 keer afgelakt met bbq saus van Smokey Goodness.
eindresultaat was niet verkeerd. Ze hadden iets verder gegaard gemogen maar voor een eerste keer ben ik zeker niet ontevreden.
Ik moet die kast wel gaan isoleren, er is een halve zak dammers en een flinke hoeveelheid hout doorheen gegaan, dat ben ik van m’n green egg niet gewend.
Als hij af is zal ik wel een kleine fotoreportage posten van het klusproces. Voorlopig ben ik al reuze blij dat ie doet wat ie moet doen ik heb nu al zin om er vaker mee aan de slag te gaan.