BasBQ
Beef en Steak

spare ribs, uit het ei met de heatermeter

raymonidas

Vuurmaker
Berichten
66
Vanmiddag op tijd thuis en direct maar met de spare ribs bezig gegaan.
Zaterdag op de markt gekocht bij Aalderink, bekende BBQ leverancier hiero.
Ik had ze zaterdag ook al direct gerubt met universele rub en strak in plasticfolie gewikkeld en in de kk gelegd.
Glace was nog over van het Boston Butt avontuur.
Marinade gemaakt van appel/perzik drank met een flinke scheur dry gin.
Gisteren de pit probe gekalibreerd met kokend water en de Thermapen. Moest met -3 graden corrigeren.
Pit temperatuur op 110 graden, rekje van Ikea op het rooster en gaan!
Steeds na 1,5 uur even natmaken met het drankje.
Na 2,5 uren nog een keer goed natgemaakt en in alu folie verpakt. Daarna weer een uurtje in het ei.
Uit folie gehaald, glace moppen en nog een uurtje erin.

En LEKKER dat het was!!! Heerlijk mals en toch een fijne bite.

puEkl01k6MbYG-H6_lyaMkqDQTS5HWxzctalzVj2Kv2sve-gacopGkATTJYZ0fzQQ4k2kT5Z-fIO-xL_Yh6Roqxt6HBfwXfDW4_DJQAPxaV9attHVtLYr06dIOkD4j5Fcr7gxXFV4m4=w1588-h1191-no
 
Lekker hoor
 
Zien er goed uit!
 
Lekkerrrrr :)
 
Lekkere ribs. Altijd goed :)
 
Mooi werk! Allemaal lekker maar die derde van links ziet er ?cht geweldig uit.
Grz.
 
Leuk - leuk

Allemaal bedankt voor de leuke reacties!!

grt van Raymond
 
Marcozld zei:
Mooi werk! Allemaal lekker maar die derde van links ziet er ?cht geweldig uit.
Grz.
Mijn oog viel gelijk op die tweede van rechts :p maar seriously lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan