BasBQ
Beef en Steak

Spare ribs recht op in de folie

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
439
Van het weekend weer eens spare ribs gemaakt, kwam een redelijke club mensen eten dus moest even creatief ruimte maken op de bbq. Vooral fase 2 van de 3-2-1 methode vraagt dan de meeste ruimte. Ik heb al eens eerder tegenvallende ribbetjes gemaakt en dit kwam omdat ik fase 2 alles op elkaar had geplaatst. Als je te veel stapelt willen de ribben uiteindelijk moeilijk los komen van het bot.
daarom deze keer de ribben in het bekende Ikea rekje rechtop fase 2 laten doorlopen. Dit ging goed gelukkig. Erg lekkere en malse ribbetjes!

A35774B4-46FF-4A7F-A444-8896CFA381C4.jpeg


2EADF20D-BB57-4364-92F2-0446FBD2583A.jpeg


73D5061A-745C-40F4-8DF5-BF931870947A.jpeg


AA5D4821-65F8-4869-956C-4047115FE835.jpeg


7E173E75-8E70-4F07-BB57-D077AD803F8F.jpeg
 

Scoozy

Kooltjesharker
 
Berichten
205
Ik maak ze altijd op deze manier nog nooit problemen gehad :) kijk maar naar mijn baby back ribs post eerder deze week.
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.543
Voila, direct een vraag van mij beantwoord. Dat vroeg ik me dus ook af. In filmpjes zie ik de amerikanen dan meestal 2 op mekaar leggen en inpakken. Binnen 2 weken ook eens naar ikea. De 17de wordt wordt de Joe geleverd en daar zit wel al een rib rack bij, maar denk dat dit dingetje toch iets meer multilevel is :ROFLMAO:
 

Ronny

Stoker
Berichten
292
Persoonlijk doe ik altijd elke stap in een IKEA rek. Dan kan de rook ook goed overal komen.
Nooit problemen mee gehad!

Verstuurd met Tapatalk
 

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
439
Voila, direct een vraag van mij beantwoord. Dat vroeg ik me dus ook af. In filmpjes zie ik de amerikanen dan meestal 2 op mekaar leggen en inpakken. Binnen 2 weken ook eens naar ikea. De 17de wordt wordt de Joe geleverd en daar zit wel al een rib rack bij, maar denk dat dit dingetje toch iets meer multilevel is :ROFLMAO:
Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst!! Echt een genot grillen op een Kamado
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.313
zo. dat zijn flink wat ribben
niets over zeker?
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.962
Mooi strak inpakken en zorgen dat de folie niet scheurt. Dan zal het geen probleem zijn. Je kan ze zelfs allemaal in een DO zetten. Mooi on zn kant. Beetje passen en meten. Het gaat tenslotte om het stoven in stap 2. Maar stapelen kan ook. Als ze tijdens het roken maar mooi vrij liggen. Dan kan de rook overal komen.
Ze zien er iig heerlijk uit, en je plankje was snel leeg zo te zien.
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.305
Ook tijdens de '2'-fase proberen te zorgen dat ze een beetje vrij liggen, zodat de hete lucht overal bij kan. Als je ze 'te mooi' opstapelt, krijg je een solide stapel en duurt het veel langer. De binnenste ribbels krijgen dan te weinig warmte. (yes, been there, done that )

Desalniettemin; deze zien er top uit, lust ik wel!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
439
Ook tijdens de '2'-fase proberen te zorgen dat ze een beetje vrij liggen, zodat de hete lucht overal bij kan. Als je ze 'te mooi' opstapelt, krijg je een solide stapel en duurt het veel langer. De binnenste ribbels krijgen dan te weinig warmte. (yes, been there, done that )

Desalniettemin; deze zien er top uit, lust ik wel!
Dat is ook precies wat ik de vorige keer fout heb gedaan, te mooi gestapeld inderdaad.

nu was ik even bang dat de folie zou leeglopen, maar de boter, Bastard suiker en appelsap bleef mooi in de folie en de ribbetje zijn goed gestoomd op deze manier.
 

Scoozy

Kooltjesharker
 
Berichten
205
Dat is ook precies wat ik de vorige keer fout heb gedaan, te mooi gestapeld inderdaad.

nu was ik even bang dat de folie zou leeglopen, maar de boter, Bastard suiker en appelsap bleef mooi in de folie en de ribbetje zijn goed gestoomd op deze manier.
ik gebruik 2 lagen folie die ik kruiselings over elkaar inpak met de opstaande ribben en nog geen enkele keer scheuren gehad op die manier.
 
Bovenaan Onderaan