BasBQ
Beef en Steak

Spare ribs recht op in de folie

 
 
 

Robert Z

Stoker
Berichten
459
Van het weekend weer eens spare ribs gemaakt, kwam een redelijke club mensen eten dus moest even creatief ruimte maken op de bbq. Vooral fase 2 van de 3-2-1 methode vraagt dan de meeste ruimte. Ik heb al eens eerder tegenvallende ribbetjes gemaakt en dit kwam omdat ik fase 2 alles op elkaar had geplaatst. Als je te veel stapelt willen de ribben uiteindelijk moeilijk los komen van het bot.
daarom deze keer de ribben in het bekende Ikea rekje rechtop fase 2 laten doorlopen. Dit ging goed gelukkig. Erg lekkere en malse ribbetjes!

A35774B4-46FF-4A7F-A444-8896CFA381C4.jpeg


2EADF20D-BB57-4364-92F2-0446FBD2583A.jpeg


73D5061A-745C-40F4-8DF5-BF931870947A.jpeg


AA5D4821-65F8-4869-956C-4047115FE835.jpeg


7E173E75-8E70-4F07-BB57-D077AD803F8F.jpeg
 
Ik maak ze altijd op deze manier nog nooit problemen gehad :) kijk maar naar mijn baby back ribs post eerder deze week.
 
Voila, direct een vraag van mij beantwoord. Dat vroeg ik me dus ook af. In filmpjes zie ik de amerikanen dan meestal 2 op mekaar leggen en inpakken. Binnen 2 weken ook eens naar ikea. De 17de wordt wordt de Joe geleverd en daar zit wel al een rib rack bij, maar denk dat dit dingetje toch iets meer multilevel is :ROFLMAO:
 
Persoonlijk doe ik altijd elke stap in een IKEA rek. Dan kan de rook ook goed overal komen.
Nooit problemen mee gehad!

Verstuurd met Tapatalk
 
Voila, direct een vraag van mij beantwoord. Dat vroeg ik me dus ook af. In filmpjes zie ik de amerikanen dan meestal 2 op mekaar leggen en inpakken. Binnen 2 weken ook eens naar ikea. De 17de wordt wordt de Joe geleverd en daar zit wel al een rib rack bij, maar denk dat dit dingetje toch iets meer multilevel is :ROFLMAO:
Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst!! Echt een genot grillen op een Kamado
 
zo. dat zijn flink wat ribben
niets over zeker?
 
Mooi strak inpakken en zorgen dat de folie niet scheurt. Dan zal het geen probleem zijn. Je kan ze zelfs allemaal in een DO zetten. Mooi on zn kant. Beetje passen en meten. Het gaat tenslotte om het stoven in stap 2. Maar stapelen kan ook. Als ze tijdens het roken maar mooi vrij liggen. Dan kan de rook overal komen.
Ze zien er iig heerlijk uit, en je plankje was snel leeg zo te zien.
 
Ook tijdens de '2'-fase proberen te zorgen dat ze een beetje vrij liggen, zodat de hete lucht overal bij kan. Als je ze 'te mooi' opstapelt, krijg je een solide stapel en duurt het veel langer. De binnenste ribbels krijgen dan te weinig warmte. (yes, been there, done that )

Desalniettemin; deze zien er top uit, lust ik wel!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ook tijdens de '2'-fase proberen te zorgen dat ze een beetje vrij liggen, zodat de hete lucht overal bij kan. Als je ze 'te mooi' opstapelt, krijg je een solide stapel en duurt het veel langer. De binnenste ribbels krijgen dan te weinig warmte. (yes, been there, done that )

Desalniettemin; deze zien er top uit, lust ik wel!
Dat is ook precies wat ik de vorige keer fout heb gedaan, te mooi gestapeld inderdaad.

nu was ik even bang dat de folie zou leeglopen, maar de boter, Bastard suiker en appelsap bleef mooi in de folie en de ribbetje zijn goed gestoomd op deze manier.
 
Dat is ook precies wat ik de vorige keer fout heb gedaan, te mooi gestapeld inderdaad.

nu was ik even bang dat de folie zou leeglopen, maar de boter, Bastard suiker en appelsap bleef mooi in de folie en de ribbetje zijn goed gestoomd op deze manier.
ik gebruik 2 lagen folie die ik kruiselings over elkaar inpak met de opstaande ribben en nog geen enkele keer scheuren gehad op die manier.
 
Terug
Bovenaan Onderaan