BasBQ
Beef en Steak

Spare ribs, "pulled beef" en een kiprolade met kaas

Rene@basterd

Sprokkelaar
 
 
Berichten
39
Op de laatste dagen van het jaar nog maar eventjes genieten van de Q met daarop een kiprolade met kaas, van riblapjes "pulled beef" maken die in een all purpose rub gesmeerd zijn, en 2 spare ribs die ook in de  all purpose rub Zitten.
De Q aangestoken smoke tube erin bakje water op de plate setter en de temperatuur schommelde wat tussen 110 - 115 graden.
Spare ribs volgens de 321 methode klaar gemaakt die in de werkelijkheid 3-1,5-1 was en bij de laatste stap besmeerd zijn met Black Jack bbq saus.
De riblapjes ongeveer 1 uur op het rooster gelegen daarna ingepakt in de alu folie en totaal zo'n 5 uur erop gelegen.
De kiprolade was al gemarineerd en er zat stukjes kaas in dus die hoefde alleen maar klaargemaakt te worden met een kerntemperatuur van 76 graden wat zo'n 1,5 uur duurde.
Ik heb appelhout snippers gebruikt in de smoke tube
Het resultaat was super alleen zal ik niet zo gauw meer "pulled beef" maken zoals ik dat zojuist gedaan had de smaak was lekker alleen best wel droog waardoor je het niet lekker weg zat te peuzelen zeg maar...

Ik heb genoten van het jaar 2019 op naar een super 2020 voor ons allemaal!
De beste wensen guy's

Groet Rene


Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk

 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.077
Mooie run. En een beste hap eten. Niets tekort gekomen
Ziet er allemaal lekker uit.
 

RvdK

Stoker
 
 
 
Berichten
389
Ziet er heerlijk uit

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk

 

Henk

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
89
Mooie combinatie van "lekker eten" en "leer punten". Die riblapjes gaan we dus wat anders voor verzinnen  B-)
 
Bovenaan Onderaan