BasBQ
Beef en Steak

Spare ribs 3 2 1

 

EddyQ

Sprokkelaar
Berichten
36
Hoi mensen van het genootschap.

vandaag de stoute schoenen aangetrokken en voor de eerste keer ribs op de 3 2 1 manier gemaakt na enkele sessies hier op het forum te hebben doorgelezen.

Gisteren de ribs met  "home made rub" ingewreven.
Rub: paprikapoeder-knoflookpoeder-mosterdzaadpoeder-zeezout-chilipeper-gember-speculaaskruiden-zwarte peper en bruine basterd suiker.

Vandaag om 13.30 op de BBQ en ik wilde voor zo'n eerste keer de "voorgeschreven 3 2 1" tijden aanhouden. (Naar mijn idee is het heel aardig gelukt om middels de Minion methode de Q (Weber OT 47) op een redelijk constante temperatuur te houden van zo'n 105 C.) Dus om 16.30 overgieten met appelsap en omwikkelen met folie.

Na 2 uur uit het folie en terug op de BBQ met een lekkere mop saus. (1x zelf gemaakt en 1 x Blues hog).

Na 1 uur van de Q. en even laten rusten. Ondertussen de oven patatjes op de Q.

Het was even wachten maar uiteindelijk het volgende op het bordje:

Wij vonden de maaltijd zeer geslaagd, heerlijk malse ribbetjes die los van het bot kwamen, en bedanken de mede forumgenoten voor de tips en verslagen die er voor een groot deel voor hebben gezorgd dat deze sessie voor ons een succes was.
Bedankt voor het kijken en eet smakelijk.


 
Ribbels! Altijd goed! Mooie run hoor!
 
Dat zal goed gesmaakt hebben!
 
Dat ziet er heerlijk uit Ed!! :D
 
Ziet er heerlijk uit Eddy!
Ga ik morgen ook doen :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan