BasBQ
Beef en Steak

Spaanse BBQ

F

Forcerecon

Gast
Ik was lekker op vakantie in zuid Spanje en daar hebben ze natuurlijk hun eigen manier om hun vangst uit de zee te bereiden.
Ze doen dit met kooltjes en grote blokken hout om vervolgens alle vissen te spiesen en zo garen/roken.
Alleen gaat alles verticaal ipv horizontaal.
SDC10646.jpg

SDC10631.jpg

 
Zo doen ze het in Mexico op het strand ook. Heerlijk red snapper gegeten op die manier bereid.
 
Dat ziet er geinig uit, is dat hetzelfde als de assado manier?
 
leuk om te zien hoe men in het buitennand bbqed  :)
 
Nou ja,dit is natuurlijk geen barbekjoewen maar meer 100% grillen.
Langs de hele spaanse zuidkust ziet men dit soort speciaal gemaakte bootjes gevuld met zand en daarop brokken brandend/smeulend olijfbomenhout. En als je geluk hebt zie je ook nog wel eens een afgedankt echt scheepje dat voor dit doel gebruikt wordt.
In de meeste gevallen worden sardienen gegrilld;andere vissen komen ook wel aan de beurt.Is de ene kant gaar dan wordt de spies 180 graden omgedraaid en altijd schuin in het zand gestoken met de bovenste punt nagenoeg boven het smeul.
Deze sardienen is per 6 stuks zowat de goedkoopste vis die men kopen kan en toch,met wat stokbrood gedoopt in de beste olijfolie die er is,een goden maaltijd. En toch zijn er nog mensen die dit niet lekker vinden. Hebben waarschijnlijk verpeste smaakpappillen opgelopen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan