- Berichten
- 5.537
Beste BBQ vrienden.
Vandaag kreeg ik een mailtje van onze jongste zoon, hij had besloten om pulled Beef te gaan maken iets waar ik me nog nooit toe geroepen voelde omdat ik uit verschillende hoeken had vernomen dat dat wel eens erg lang kon gaan duren 15 uur + en daar heb ik nog nooit de moed voor gehad (wellicht later) 't is natuurlijk wel een uitdaging dus wie weet.
Maar hij doet dit soort dingen sinds de aanschaf van z'n Bastard dus wel mede door een weekje gedwongen verlof kon hij dingen goed voorbereiden.
Een prachtige rundernek van ruim 7 KG paste mooi op de Q, avond ervoor wat getrimd in de rub gezet en geinjecteerd

Heel erg vroeg zeg maar in de nacht nog uit de veren en de bbq aangestoken tot een temp van 107 gr C. die nog al eens wisselde door de stevige wind die er recht opstond (vaak wat opliep) maar nu kan zo'n stuk rund gelukkig wel wat hebben.
Temperatuur na de stall oplaten lopen tot 93 gr (heb ik wel een kleine video van maar helaas geen foto) ik denk te groot voor m'n foto opslag maar dit is het resultaat na 16 uur.

Nog even rusten en daarna plukken.

En er was genoeg voor iedereen.!

Vanavond zeker even proeven
Bedankt voor het kijken.
Vandaag kreeg ik een mailtje van onze jongste zoon, hij had besloten om pulled Beef te gaan maken iets waar ik me nog nooit toe geroepen voelde omdat ik uit verschillende hoeken had vernomen dat dat wel eens erg lang kon gaan duren 15 uur + en daar heb ik nog nooit de moed voor gehad (wellicht later) 't is natuurlijk wel een uitdaging dus wie weet.

Maar hij doet dit soort dingen sinds de aanschaf van z'n Bastard dus wel mede door een weekje gedwongen verlof kon hij dingen goed voorbereiden.
Een prachtige rundernek van ruim 7 KG paste mooi op de Q, avond ervoor wat getrimd in de rub gezet en geinjecteerd

Heel erg vroeg zeg maar in de nacht nog uit de veren en de bbq aangestoken tot een temp van 107 gr C. die nog al eens wisselde door de stevige wind die er recht opstond (vaak wat opliep) maar nu kan zo'n stuk rund gelukkig wel wat hebben.
Temperatuur na de stall oplaten lopen tot 93 gr (heb ik wel een kleine video van maar helaas geen foto) ik denk te groot voor m'n foto opslag maar dit is het resultaat na 16 uur.

Nog even rusten en daarna plukken.

En er was genoeg voor iedereen.!


Vanavond zeker even proeven

Bedankt voor het kijken.